ДУХ СТАРИХ ВРЕМЕНА... Јулкица Митрашиновић

Вршац

Јулкица Митрашиновић, в. д. директора Туристичке организације Вршца

СВИ ПУТЕВИ НЕКАКО, ИПАК, ВОДЕ У ВРШАЦ

• У 2017. години у Вршцу је регистровано 40.000 ноћења

• Вршац је одувек носио епитет лепог и мирног града, који  има све предиспозиције да се развије у још атрактивнији туристички центар

• У Вршцу се и даље осећа дух добрих старих времена, а то није нимало занемарујуће

Била је кошаркашица  КК „Хемофарм“ и државна репрезентативка у том спорту. Онда и не чуди  што „ с посебним поносом истичем велике кошаркашке успехе града Вршца“.

Са спортских терена улази у политику, где у извршној власти брине о популаризацији спорта, али и о што ефикаснијем оспособљавању свих спортских капацитета битних за развој младих људи, и као спортиста и као личности. Из спорта, потом, прелази у туристичке воде, да би, као чланица Градског већа, задужена за туризам, започела сарадњу са свим туристичким субјектима, који су препознати на мапи развоја туристичких потенцијала градова и општина Србије. Са те позиције, пре годину дана,  именована је за в. д. директора Туристичке организације Вршца.

Нашa саговорница је Јулкица Митрашиновић, коју најпре питамо о првим корацима које је направила  на директорској функцији?

-Са искуством већнице задужене за туризам, на директорској позицији организације којој је првенствени задатак брига о туристичким потенцијалима Вршца и њихова промоција, наставила сам ту лепу причу о квалитетној туристичкој понуди нашег града, с тим што сам посебан акценат ставила на винску понуду. Вршац је, без сумње, надалеко препознатљив по својим квалитетним винима, те зато није случајно што је и признање првог европског града, у том погледу, припало управо нама – напомиње наша саговорница.

Као најважнији задатак, Јулкица Митрашиновић истиче  онај којим се увек мора оправдати поверење, али и стални рад на унапређењу онога што је већ достигнуто, како би сви капацитети били максимално искоришћени, а тиме задовољни сви, и домаћини, и гости, пре свега.

-Како је туризам, у правом смислу те речи, доживљај, ми се трудимо да тај доживљај буде и посебан, да са што широм лепезом услуга привучемо што више посетилаца, који нам се онда изнова враћају јер воле да осете те наше особености и тај домаћински угођај, који осете у нашем граду – каже директорка.

У посебне особености Вршца, директорка Митрашиновић истиче и бројне културно-историјске споменике, али и чињеницу да је, по њеним речима, Вршац и „привредни и културни и туристички центар Јужнобанатског округа, подједнако атрактиван и за домаће и за стране туристе“.

У предности које поседује Вршац, директорка истиче и то што тај град лежи у подножју вршачких планина, где је Гудурички врх највиша тачка у Војводини (641 м) са којих се благотворно спушта ваздух шума и дах винограда.

-Вршац је одувек носио епитет лепог и мирног града, који  има све предиспозиције да се развије у још атрактивнији туристички центар, а то није само повољан положај, добра повезаност са другим местима, културно -историјско благо, вина…  У Вршцу се и даље осећа дух добрих старих времена, а то није нимало занемарујуће кад је у питању избор туристичких дестинација – напомиње наша саговорница, додајући да је Вршац препознатљив град који викенд туристи све чешће посећују.

Близина границе са Румунијом, па и чињеница да у самом граду има пуно Вршчана румунске националности, погодује бројним посетама туриста, управо с оне стране границе, тако да, на пример, само у Данима бербе грожђа Вршац посети и преко 20.000 туриста из Румуније.

По речима директорке Митрашиновић, најважнији задатак у наредном периоду је да се младима омогући што динамичнији боравак на Вршачком брегу, који је са својим параглајдингом и спортским пењањем изузетно привлачан за све оне који желе мало и авантуре.   – Када употпунимо туристичку понуду, Вршачки брег ће бити изузетно посећена туристичка дестинација, младих, пре свега, што нам и јесте циљ – каже наша саговорница, додајући да ће туристички потенцијали вршачких планина добити још на значају изградњом Авантура парка, чији је пројекат у завршној фази, тако да ће адреналин туристи бити у посебном добитку.

С. Батало

(Цео текст у штампаном издању Старта 013)

Пројекат „Вршац некад и сад – оно што остаје“ суфинансира Град Вршац.

Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају

ставове органа који је доделио средства.