ВИШЕ ОД УСПОМЕНЕ... заједнички снимак најбољих ученика са градоначелницом (Фото: eVrsac)

Вршац

Пријем градоначелнице за најбоље ученике

У ЧАСТ ДВАДЕСЕТ ВЕЛИЧАНСТВЕНИХ

• Град Вршац ће и даље бринути о младима и њиховој будућности – истакла градоначелница Вршца Драгана Митровић
• Ko су најбољи међу најбољима ученицима града Вршца?

Градоначелница Вршца Драгана Митровић организовала је пријем за најбоље међу најбољима ученицима основних и средњих школа са територије града Вршца. Сем најбољих ученика, оних који су у својим школама проглашени за ученике генерације, пријему су присуствовали и њихове разредне старешине, као и, разумљиво, њихови посебно срећни родитељи. Био је то тренутак истинског суочавања великог успеха у протеклих осам, односно 12,  година са оним годинама које их чекају на следећим степеницима њиховог живота, на шта их је својим инспиративним говором подсетила и градоначелница Драгана Митровић.

Градоначелница је, најпре, захвалила ученицима на ономе што су постигли у досадашњем школовању, истичући да је почаствована њиховим присуством истовремено им пожелевши нове успехе у њиховом даљем школовању, како би се што боље припремили за све животне изазове.

Пошто је свим ученицима уручила поклоне у виду прикладних књига за њихов узраст, градоначелница Митровић је обећала да ће Град и даље пружати сву логистичку подршку  младима и да ће бринути да имају што боље животне услове, и то кроз не само симболичку него и материјалну помоћ.

Пригодни и садржајни музички програм, са надахнутим рецитаторима, припремили су професорке Татјана Мрђа и Нада Бранков, а учествовали су ученици из Музичке школе „Јосиф маринковић“ и Хемијско-медицинске школе.

И за крај, а како другачије, ево и имена оних који су обележили своју генерацију:

У Вршцу то су: Бојана Бакић (ОШ „Вук Стефановић Караџић“), Душан Дакић (ОШ „Младост“), Ана Вуков (ОШ „Паја Јовановић“), Данило Влаховић (ОШ „Јован Стерија Поповић“), Владимир Секулић и Адриан Данијел Божин (ОШ „Олга Петров Радишић“), Дани Јанош и Алекса Беланов (ШОСО „Јелена Варјашки“), Ања Павић (Музичка школа „Јосиф Маринковић“), Невена Гроздановски (Гимназија „Борислав Петров Браца“), Елена Стојковски (ШЦ „Никола Тесла“), Кристина Чикара (Пољоприврдна школа) и Марија Ђорђевић (Хемијско-медицинска школа).

Ђак генерације ОШ „Бранко Радичевић“ из Уљме је Вишња Раша, ОШ „Бранко Радичевић“ из Великог Средишта – Николина Вучинић, из ОШ „Жарко Зрењанин“ у Избишту најбоља је Јована Бранков, док је Милош Тодоровић, ђак генерације ОШ „Ђура Јакшић“ у Павлишу.

(Старт 013)

Пројекат „Вршац некад и сад – оно што остаје“ суфинансира Град Вршац.

Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају

ставове органа који је доделио средства.