УВОДНА РЕЧ... директорка Јасмина Станковић на отварању свечаности

Долово

Свечано обележен Дан ОШ „Аксентије Максимовић“

ЗА ТРАДИЦИЈУ ШКОЛСТВА – „ТРАДИЦИЈА“

• Доловачка основна школа је прошле године прослављала јубилеј – 250 година школства у Долову, што је инспирисало организаторе да тема овогодишње приредбе буде „Традиција“

У уторак, 21. марта, у великој сали Дома културе у Долову, одржана је свечана приредба поводом Дана Основне школе „Аксентије Максимовић“ Долово.

Доловачка основна школа је прошле године прослављала јубилеј – 250 година школства у Долову, што је инспирисало организаторе да тема овогодишње приредбе буде „Традиција“.

Колектив школе се истински потрудио да програм буде разноврстан и садржајан. На почетку приредбе, присутнима се обратила директорка школе Јасмина Станковић, која је, поздрављајући све присутне, подсетила на историјат школства у Долову, као и на све оно што је данас актуелно у раду доловачке школе, која носи име познатог српског композитора и диригента Аксентија Максимовића, који је рођен у Долову где и завршио основну школу.

ОНДА… почетак са најмлађима па…

Након директориног обраћања, следио је програм представљања деце свих узраста са садржајима који су на најбољи начин одражавали оно што је суштина образовно-васпитног програма за њихов израст: најпре су се представила најмлађа деца из вртићке групе, а потом и из забавишта, са својим васпитачицама. Након овог блока, представљала су се деца школског узраста, од првог до четвртог и од петог до осмог разреда.

Приметно је било да су костими у свакој тачки наступа били кореографски изузетно добро осмишљени, чему су, осим наставника, свој драгоцени допринос дали и деца и њихови р родитељи.

ЗАВРШЕТАК… са онима мало старијима

Сала Дома културе је била препуна, а публика је са задовољством пратила кореографије са музичком пратњом, рецитације и игроказе, пропраћајући их дуготрајним аплаузима и осмесима задовољства.

У оквиру приредбе представила су се и деца која су чланови фолклорног ансамбла КУД-а „Банатски вез“ и оркестра фанфара КУД-а „Гленфор Амбасадор“. Пре почетка приредбе, подељен је нови број школског часописа „Свици“, који је такође садржајан као и сама приредба, а који је плод посвећеног рада колектива доловачке Основне школе „Аксентије Максимовић“.

(Захваљујемо се Мирославу Првуљу, директору Дома културе, на сарадњи)