ОСМЕСИ ГОВОРЕ... актери успешне поетске вечери на делу

Ковин

У Библиотеци „Вук Караџић“ обележен Светски дан поезије

ПОЕЗИЈА, ТО ЈЕ ВИШЕ ОД СТИХОВА!

• Обележавање овог дана имало је за циљ да се кроз песнички израз промовише читање, писање, објављивање поезије и подржи језичка различитост – каже Ивана Јованов, директорка библиотеке

Уз бројну публику  и  атрактивне учеснике,  синоћ,  21. марта, у Библиотеци „Вук Караџић“ обележен је Светски дан поезије, и то на изузетно садржајан начин.

На песничкој вечери учествовали су глумци Стеван Пиале и Јелена Пузић, као и Анђелија Глигоријевић, Емилија Жепша и Дарија Крстић, ученице ковинске Гимназије и економске школе „Бранко Радичевић“.  На крају ове изузетне вечери своју збирку поезије представила је Ковинка Маријана Фораи.

Публика је имала прилику да чује и ужива у најлепшим стиховима домаћих и страних аутора.  Обележавање овог дана имало је за циљ да се кроз песнички израз промовише читање, писање, објављивање поезије и подржи језичка различитост.

„Много смо срећни што смо успели да окупимо омладину у оволиком броју, и захваљујемо се драгим посетиоцима који редовно прате наша културна дешавања. Мислимо да смо испунили очекивања публике. Толико позитивне енергије, младих талената, да нам је срце пуно! Овим догађајем још једном смо потврдили да смо озбиљна установа са квалитетним програмом“, поручила је Ивана Јованов, директорка библиотеке.

А како је протекла атмосфера можете погледати на фејсбук страници https://www.facebook.com/profile.php?id=100009334796765

(Фото: Марија Ђорђевић)