С ПОНОСОМ... обраћање градоначелника Панчева Александра Стевановића

Панчево

Свечана седница Скупштине Града Панчева поводом Дана града

МИТРОВДАН – ПОСЕБАН ДАН ЗА ПОСЕБАН ГРАД

Као градоначелник, поносан сам на све грађанке и грађане Панчева, на њихову посвећеност, радну етику, емпатију и солидарност, поносан сам што сам део ове дивне заједнице и што заједно градимо бољу будућност, јер Панчево не сме да стане – истакао је у свом обраћању Александар Стевановић, градоначелник Панчева

Поводом 8. новембра, Дана града Панчева, данас је у сали Културног центра одржана свечана седница Скупштине Града Панчева, на којој је говорио градоначелник Панчева Александар Стевановић.

„Данас славимо Дан нашег града, дан када се сећамо историје, културе и традиције која чини срце Панчева. Ово је посебан дан за све нас, јер нам пружа прилику да заједно прославимо све оно што чини наш град посебним“ – рекао је Стевановић, истичући да „заједно настављамо да градимо још бољу и просперитетнију будућност, јер развој Панчева не сме и неће да стане.

НАЈ, НАЈ… ове године четири појединца и три колектива

„Панчево данас јесте модеран, разноврстан и град отворен за нове могућности, али се ту нећемо зауставити, јер тежимо да га непрестано унапређујемо пођеднако у свим областима.Упркос тешким временима и ситуацији у којој се налази читав свет, па и наша земља, пратећи пут којим нас води председник Србије Александар Вучић и следећи његову одлучну политику мира, толеранције и међусобног разумевање, наш град је место где се различите културе, традиције и људи сједињују, где се негује дух заједништва и солидарности“ – наставио је градоначелник Стевановић, изражавајући захвалност „свим грађанкама и грађанима Панчева, који свакодневно доприносе развоју нашег града.“

Градоначелник Панчева је, говорећи о значајним инвестицијама, рекао:

„Реализовали смо инвестиције о којима се годинама само причало, на велико задовољство наших суграђана. Завршили смо са реализацијом неколико планираних, капиталних. Градски парк је уређен и представља центар одржавања многобројних културних манифестација. Вратили смо живот на реку. Реконструисани кеј је поново место где Панчевке и Панчевци најрађе проводе своје слободно време. Модерним кружним током код плинаре, убрзали смо и обезбедили сигурнији транспорт наших суграђана. Наставили смо уређење и изградњу комуналне и путне инфраструктуре, реконструисали и асфалтирали бројне улице. До сада је, кроз пројекат јавно-приватног партнерства, на територији града и насељених места асфалтирано укупно 176 улица, односно 90 километара путева“ – рекао је Стевановић, који је потом, напомињући да „Панчево ту неће старт“, говорио и о путном пројекту Сектор Ц:

„ Вишедеценијски сан Панчеваца ускоро ће постати стварност. Завршетком пројекта Сектора Ц, кад су у питању путеви, односно веза између Бубањ потока и Панчева, биће завршена обилазница око Београда, која ће Панчевцима омогућити још један директан приступ аутопуту. Панчево ће имати чак три прикључења на аутопут, што је од велике важности не само за становнике Панчева, већ и целог јужног Баната“ – истакао је Стевановић.

НОВЕМБАРСКЕ НАГРАДЕ
На данашњој Свечаној седници Скупштине Града Панчева, уручене су и Новембарске награде, највећа годишња признања Града најуспешнијим појединцима и колективима између два празника.
Овогодишњи добитници Новембарске награде су: пуковник Стеван Чигоја, начелник Подручне полицијске управе у Панчеву, др Слободан Овука, директор Опште болнице Панчево, Радослав Радмановић, протојереј-ставрофор и прота панчевачки, Боро Мајкић, командант ватрогасне бригаде Панчево, ФК Железничар, Културни центар Панчево и бенд Буч Кесиди.

Градоначелник Панчева је, поред улагања у развој индустријских поптенцијала, говорио и о значајним улагањима у културу, образовање, здравство, спорт, тако да све то доприноси томе је Панчево данас град у који се људи досељавају управо због запослења и нових радних места“.

„Морамо да уложимо још више енергије, да радимо још сложније и ефикасније, да наставимо да развијамо наш град и као привредни, али и као културни центар, да оно што имамо сачувамо зарад наших предака и унапредимо ради генерација које долазе, на понос свих наших суграђанки и суграђана, на понос нашег града – истакао је градоначелник Стевановић, да би, уз дуги аплауз свих присутних, и одборника и гостију, свој говор завршио, баш како доликује прилици:

„Нека нам буде подстицај да радимо заједно на даљем напретку и просперитету нашег вољеног града. Јер, Панчево, као ни наша Србија, неће да стане на путу развоја у свим областима и улагања у још бољу и стабилнију будућност, у коју нас води председник Вучић. Као градоначелник, поносан сам на све грађанке и грађане Панчева, на њихову посвећеност, радну етику, емпатију и солидарност.

Поносан сам што сам део ове дивне заједнице и што заједно градимо бољу будућност, јер Панчево не сме да стане. Срећан Дан града, Панчево! Живело Панчево! Живела Србија!“

(Фото: ЕПА)