И ЧАСТ И ПОНОС... сећање на прошлост је прави путоказ ка будућности

Пландиште

Председник општине положио венце палим борцима у Великом рату

ПЛАНДИШТЕ ЈЕ ПОНОСНО НА СВОЈЕ ПРЕТКЕ

Током своје историје велики број солунских добровољаца и њихових породица населили су се на територији општине Пландиште и данас одајемо почаст свима онима који су поднели велику жртву за част и слободу отаџбине – истакао је Јован Репац, председник општине

Поводом државног празника, Дана примирја, 11. новембра, председник Општине Пландиште Јован Репац, у друштву заменика председника Општине Душана Ћурчића и представника Удружења ратних војних инвалида, положио је венац на споменике палим борцима у пет насељених места Општине Пландиште – Великом Гају, Милетићеву, Великој Греди, Старом Лецу и Банатском Соколцу.

Након полагања венаца, председник Јован Репац је, подсећајући да венац полаже у част страдалим цивилима и ратницима, који су своје животе дали за одбрану и ослобођење домовине у ратовима од 1912. до 1918. године, истакао:

„Општина Пландиште може да буде поносна на своју историју и претке, који су страдали у борбама за слободу. Током своје историје велики број солунских добровољаца и њихових породица населили су се на територији општине Пландиште и данас одајемо почаст свима онима који су поднели велику жртву за част и слободу отаџбине. Док се свуда у свету слави Дан примирја, као дан потписивања примирја и окончања Првог светског рата, за српски народ ово је Дан победе, дан у ком једна мала земља слави своје хероје који су дали свој живот за ослобађање српских земаља.

Пројекат „Једним путоказом до 14 насељених места“ суфинансира Општина Пландиште, Решење бр. 681-3/2023-II од 22. 5. 2023. Ставови изнети у медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.