У СУСРЕТ ГРАЂАНИМА... Зорана Братић

Алибунар

Шта се ради и шта ће се радити до краја године на територији општине

РАДИ СЕ И РАДИЋЕ СЕ У СВИХ ДЕВЕТ МЕСТА

• У току су, или ће ускоро почети, радови, како на инфраструктурном сређивању у целој општини, тако и израда више пројеката, па и пројекта за изградњу нове школе

До краја ове године има шест месеци. Шта ће у том периоду бити урађено на плану инфраструктурног уређења у општини Алибунар, шта се ради и шта је у плану да се ради, питали смо Зорану Братић, председницу општине.

Ево њеног одговора:

-У току је завршетак јавне набавке за извођење радова на рехабилитацији путева и улица на територији општине Алибунар, за које Општина издваја 25.000.000 динара, а 40.000.000 динара даје Управа за капитална улагања АП Војводине и очекујемо да се радови, до краја године, заврше у Добрици, Владимировцу Локвама и Селеушу, док ћемо сами, сопственим средствима, финансирати сређивање путне инфраструктуре у Банатском Карловцу, Новом Козјаку, Алибунару и Николинцима.

Такође, у плану је завршетак радова на адаптацији Дома културе у Владимировцу, као и уређење парковске површине – изградња тематске зоне за окупљање и друштвене активности грађана у Владимировцу, затим, изградња капеле у Иланџи и, као што сам већ рекла, изградња новог вртића у Банатском Карловцу.

Планира се и израда пројекта за изградњу нове школе у Алибунару, санирање спортских терена у Иланџи, Банатском Карловцу и на Девојачком бунару. Изградња и санација пешачких стаза биће завршена до краја године, и то у парковима у Алибунару и Банатском Карловцу.

Општина има и припремљену пројектно-техничку документацију за инфраструктурно опремање радне зоне у Банатском Карловцу, тако да се надам да ћемо, по решавању имовинско-правних питања, успети да реализујемо ове пројекте, за шта ће нам, свакако, бити неопходна и подршка са виших нивоа власти – закључује Зорана Братић.

Медијски пројекат „Општина Алибунар – много је раскрсница, али један је путоказ“ суфинансира Општина Алибунар.
Ставови изнети у медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио
средства.