ПРАВИ УГОЂАЈ.. публика је уживала у богатству садржаја румунског фолклора

Алибунар

Летњи дани Алибунара“ започели концертом румунске музике и фолклора

СПЕКТАКУЛАРАН ПОЧЕТАК „ЛЕТЊИХ ДАНА“

Концерт је одржан под покровитељством Општине Алибунар и Савета Месне заједнице Алибунар, а у организацији Центра за културу општине Алибунар, који је и овога пута показао изузетне организаторске способности

Већ традиционално, Алибунарчани прославу Велике Госпојине, славе свог места. започињу две недеље раније, и то разним културним и спортским манифестацијама, а све у оквиру манифестације „Летњи дани Алибунара“

Тако је било и ове године. „Летњи дани Алибунара“ започели су у недељу, 15. августа, на спектакуларан начин, концертом румунске музике и фолклора, који је наишао на велико одушевљење бројних гледалаца на спортском стадину у Алибунару.

Концерт је одржан под покровитељством Општине Алибунар и Савета Месне заједнице Алибунар, а у организацији Центра за културу општине Алибунар, који је и овога пута показао изузетне организаторске способности.

На пригодно уређеној бини на терену за мале спортове, смењивали су се фолклорни ансамбли из Локава, Владимировца, Банатског Новог Села и Алибунара, вокални и инструментални солисти, који су пуних деведесет минута играли и певали румунске игре и песме, оне које на најбољи начин показују све богатство румунске културне баштине у сфери музичке културе.

Сваки наступ наишао је на одушевљење публике, која је дуготрајним аплаузима поздрављала све извођаче, а посебним овацијама пропраћен је наступ првог ансамбла из Алибунара.

Летњи дани Алибунара“ настављају се разним другим садржајима, од спортских такмичења до изложби и кулинарских умећа, а нису заборављени ни они најмлађи, који ће имати своје „Дечје дане“, са позоришним представама за децу, а све то бесплатно.

И тако све до 28. августа и Велике Госпојине, а Алибунарчани и те како знају како да прославе славу свог места.

Проверите!

Пројекат „Општина Алибунар – грађанин у функцији актера локалне самоуправе општине“ суфинансира Општина Алибунар.
Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове јединице локалне самоуправе која је доделила средства.