УСПЕХ ЗА УСПЕХОМ... Милица Шкорић

Прес

Сјајан успех ученице ШЦ „Никола Тесла“ Вршац на Републичком такмичењу из пословне економије

ПЛАНДИШТАНКА МИЛИЦА ЗНА ЗНАЊЕ, БАШ!

Као награду за освојено прво место, Милица Шкорић, ученица ШЦ „Никола Тесла“ Вршац, од Факултета друштвених наука добила је бесплатно четворогодишње студирање и упис без пријемног испита, а њен ментор, професор Бобан Ђорђевић – бесплатан упис на мастер студије

На овогодишњем Републичком такмичењу из пословне економије, одржаном у Првој економској школи у Београду, убедљиву победу, са освојених свих 100 поена, однела је Милица Шкорић из Пландишта, ученица четврте године ШЦ „Никола Тесла“ Вршац.

Као награду за освојено прво место, Милица је од Факултета друштвених наука добила бесплатно четворогодишње студирање и упис без пријемног испита, а њен ментор, професор Бобан Ђорђевић, бесплатан упис на мастер студије.

Прво бих се захвалила свом ментору што је уложио време и труд, што је веровао у мене, као и Школи која ме је подржала на овом такмичењу. Посебно бих се захвалила старијој сестри што ми је помагала, као и мојим родитељима. Наравно да сам срећна и задовољна пласманом. Надала сам се добром резултату јер смо пуно радили и пуно труда уложили у ово такмичење. Тако да је победа дошла уз рад и труд. Јако сам захвална на свему и посебно ми победа значи што ћу уписати факултет без обавезе да претходно полажем пријемни испит, али и што сам Школи донела успех на овако престижном такмичењу. Стекла сам такође и нова познанства на овом такмичењу и заиста се ради о прелепом искуству – поручила је победница Милица Шкорић, за Србија данас.

На свим такмичењима ове школске године, од оног почетног – школског, па до овог Републичког, Милица је била непобедива. Није ни чудо, јер Милица од првог разреда основне школе зна само за петице и зато је њен успех логична последица њеног неуморног корачања уз степенице знања, нема сумње, до самог врха. Истим оним степеницама које је прошао и њен отац Никола, који је завршио Економски факултет у Суботици, па потом и њена старија сестра Драгана, успешна студенткиња истог факултета.

А ПОСЛЕ ТАКМИЧЕЊА… уручење признања најбољој у Србији (Фото: Србија данас)

На велики успех Милице Шкорић, који је и успех њене школе и њене породице, поносна је и Општина Пландиште, а како и не би, јер Милица је њихова Пландиштанка, и уз све честитке и стигле су и жеље општинског руководства за нове успехе у даљем школовању.