Долово

Сеоска слава обележена богатим садржајима

КАКО ТО СВЕТИ НИКОЛА ЗАСЛУЖУЈЕ

• Поред Маје Витман, градске менаџерке, слави Долова присуствовали су Марко Младеновић, републички посланик, Ивана Росић, покрајинска поланица, Нада Милановић, одборница Скупштине града, Јасмина Богићев и Светлана Стојадинов, испред ТОП-а, као ни представници разних удружења и установа

Долово је село са три цркве, и све три, обе српске и једна румунска,  посвећене су Преносу моштију Светог Николаја. Тај дан, 22. мај, је и сеоска слава, која је и ове године обележена богатим садржајима, прикладним и занимљивим за све узрасте.

Обележавање славе почело је свечаним дочеком гостију, за шта су се побринуле омладинке Тијана Глигоријев и Милица Кочовић Петковић, обучене у банатском стилу, са погачом у рукама. Пригодна свечаност почела је, разуме се, сечењем славског колача.

Присутнима се, потом, обратила Јована Радоњин, чланица Савета МЗ и кума славе, а бројне госте поздравио је и Драгослав Глигоријев, председник Савета Месне заједнице, као и Маја Витман, градска менаџерка, који су поподне обишли Удружење винара и АПИ комору Ђорђа Новковића.

Поред Маје Витман, славу Долова нису пропустили ни Марко Младеновић, републички посланик, Ивана Росић, покрајинска поланица, Нада Милановић, одборница Скупштине града, Јасмина Богићев и Светлана Стојадинов, испред ТОП-а, као ни представници разних удружења и установа.

Да атмосфера буде на нивоу побринули су се Жељко Тођераш, са гитаром, и Ђура Војнов, добрим песмама, а  који је за ту прилику био обучен у традиционалну белину Лале, са црним прслуком и шеширом.

Сем музике, било је и спортских догађања, коњичких трка, а увече је одржан и концерт етно музике  у порти Велике Доње цркве, а у извођењу певачке групе Велике цркве.

Најмлађи Доловци и њихови гости уживали су у путујућем вашару, а ту је био и неизбежни рингишпил, а поред њега тезге са играчкама и разним слаткишима, све у стилу, што би Доловци рекли,  „идемо на шпилераје“.

Пројекат „Град Панчево – грађанин као кључни атер локалне самоуправе града“ су/финансирао Град Панчево