ЛЕПО, НЕМА ШТА... Основна школа „Доситеј Обрадовић“ Пландиште

Пландиште

Сава Дивљаков, директор ОШ „Доситеј Обрадовић“ у Пландишту

ИЗУЗЕТНА САРАДЊА СА ЛОКАЛНОМ САМОУПРАВОМ

• Општина обезбеђује бесплатну ужину за све ученике, а за ученике који путују и бесплатан превоз
• Школа има опремљене кабинете, специјализоване учионице, бројне секције…

Са директором Савом Дивљаковим разговарали смо и о сарадњи са локалном самоуправом и другим установама, чији је оснивач Општина Пландиште, као и о опремљености школе, ваннаставним активнпостима…

Директор Дивљаков посебно истиче и изузетну сарадњу са локалном самоуправом и свим институцијама и установама у општини.

-Општина обезбеђује бесплатну ужину за све ученике, а за ученике који путују и бесплатан превоз, а ове године су наши ђаци прваци од председника Општине Пландиште Јована Репца добили на поклон руксаке и пернице, што је на све њих оставило изузетан утисак – напомиње наш саговорник, додајући да је током прошле године, а захваљујући донацији коју је обезбедила Општина Пландиште, успешно завршено реновирање матичне школе у Пландишту.

А ОД ПРЕДСЕДНИКА… Јован Репац, председник општине, са првацима првог дана школске године (Фото: Општински портал)

Сем тога, директор Дивљаков не заборавља да спомене и интензивну сарадњу са Организацијом Црвеног крста општине Пландиште, која се испољава кроз активно учешће ученика школе у радионицама за промоцију хуманих вредности, као и у обукама у пружању прве помоћи, затим на разним конкурсима и сусретима било ревијалног или такмичарског карактера. Поред сарадње са Црвеним крстом, Школа сарађује и са Центром за социјални рад и Домом здравља, у сфери пружања социјалне сигурности и здравствене заштите ученика.

КАБИНЕТИ

 Матична школа у Пландишту поседује опремљене кабинете за наставу математике и физике, хемије, биологије, музичке и ликовне уметности, српског и страних језика, техничког образовања, географије и историје, кабинет за информатику за ниже и кабинет за информатику за више разреде, као и две специјализоване учионице опремљене интерактивним таблама, а које се користе за извођење наставе из свих предмета, како у нижим тако и у вишим разредима.

СЕКЦИЈЕ

Ученици од првог до четвртог разреда имају у понуди следеће секције и слободне активности: волим да лепо говорим, драмске игре, као и секције: ритмичку, новинарску, рецитаторску и ликовну, као и више спортских секција.

Ученици од петог до осмог разреда  могу да бирају између: драмско-литерарне, новинарске, биолошко-еколошке, хемијске, ликовне, саобраћајне рецитаторске, кошаркашке, одбојкашке, фудбалске секције, а на располагању им је и ђачки хор и оркестар.

-Посебно бих истакла успехе рецитаторске и спортских секција, које на свим такмичењима постижу сјајне резултате и доприносе успешном представљању наше школе далеко ван граница општине Пландиште, па и Јужнобанатског управног округа – каже Анђелика Пејовић, педагог школе, којој захваљујемо на учешћу у нашем разговору са директором Дивљаковим.

-Једна од главних и, можда, највреднијих карактеристика наше школе је њена, на делу испољена мултикултуралност и мултинационалност, а што је изузетно значајан фактор не само у организацији наставе него и у оном што после тога остаје и што има трајну вредност – са посебним задовољством истиче, за крај нашег разговора, директор ОШ „Доситеј Обрадовић“ у Пландишту, Саво Дивљаков.

СиБ

(Старт 013)

Пројекат “Пландиште јуче и данас – оно што остаје”  суфинансиран је из буџета Општине Пландиште.

Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.