Градоначелник Саша Павлов о ...

Панчево

Саша Павлов, градоначелник Панчева о…

ЈАВНО-ПРИВАТНОМ

ПАРТНЕРСТВУ

   Уместо новог задуживања, Град Панчево ће се убудуће окренути ка реализацији јавно-приватних партнерстава тамо где постоји интересовање за то. За сада постоје две идеје, два пројекта, каже градоначелник Павлов. Први је везан за овакав вид сарадње по питању јавног осветљења у граду и подизање његове енергетске ефикасности, при чему се може остварити уштеда од око 60 посто, а када се зна да Град годишње за ову намену издваја око милион евра, то добија на значају. Друга идеја јесте изградња и одржавање мреже локалних путева који су били запостављени последњих година, а са посебним акцентом на насељеним местима на територији града чији ће грађани у годинама које долазе имати веће потребе за доласком у Панчево, посебно када Северна индустријска зона заживи.

   – Имамо у плану још два пројекта за која тренутно немамо средстава, а то је инвестирање у јавни превоз где је потписано писмо о намерама са немачком компанијом “Арива”, а друго је управљање, односно третман отпада, сегмент који ћемо морати да развијемо, а што ће нам ускоро свакако постати и законска обавеза – каже градоначелник Павлов.

БУЏЕТСКИМ

КОРИСНИЦИМА

   Како каже градоначелник Павлов, реализација циљева Стратегије развоја града Панчева није променила ништа по питању буџетских корисника. Како он каже, преко две милијарде динара се и даље издваја за ове потребе, И по висини тих издвајања, буџет Панчева је међу првих пет у Србији. Око 600 милиона динара издваја се за предшколско образовање где је највећи циљ смањење листа чекања, 320 милиона се издваја за социјалну заштиту осетљивих друштвених група без смањивања броја програма, 350 милиона динара одлази за спорт у граду, око 300 милиона за културу и још толико за основно и средње образовање.

САРАДЊИ СА НИС-ом

   Како каже градоначелник Павлов, између Града Панчева и НИС-а постоји одлична сарадња у свим сегментима, а посебно по питању запошљавања где је, у кроз програм “НИС – Прва шанса” ове године преко 80 углавном младих добило шансу за обуку, а које ће се, како се он нада, прерасти у стално запослење.

   – По завршетку реализације 500 милиона вредних инвестиција у Дубокој преради и ТЕТО надамо се да ће бити нових радних места за наше високо квалификоване суграђане – каже градоначелник Панчева, наглашавајући и немерљив значај тих инвестиција за стање животне средине у граду. Сем тога, градоначелник Павлов истиче и значајну финансијску подршку НИС-а бројним пројектима у области културе, образовања, спорта… а у оквиру друштвено-одговорног пројекта „Заједници заједно“.

                                                                                                  (Старт 013)

Пројекат “Панчево – локална самоуправа у форми самоуправе грађана” су/финансирао

Град Панчево