ПРЕКОГРАНИЧНА САРАДЊА... Репац са сарадницима и партнерима из Румуније

Пландиште

Јован Репац, председник Општине Пландиште

ЗАВРШИЛИ  СМО БРОЈНЕ ПРОЈЕКТЕ, А САДА…

• Реновирана је Основна школа у Пландишту, завршена  комплетна реконструкција Дома здравља… а ускоро и лед сијалице за јавно осветљење, па…

Председника општине Пландиште Јована Репца питали смо који су то најзначајнији пројекти локалне власти до сада реализовани, а који су у плану да се реализују у наредном периоду?

-Значајан пројекат који се реализује у оквиру прекограничне сарадње Румунија – Србија, а предвиђа уштеду електричне енергије и средства у буџету Општине, то је замена јавног осветљења лед сијалицама.

Општина Пландиште је захваљујући прекограничној сарадњи и пројекту под називом „Заједно за инклузивну заједницу“ добила минибус, а захваљујући пројекту из области деловања у ванредним ситуацијама, Општина је добила опрему за кухињу и вешерај, шаторе, вреће за спавање, чизме и ћебад и тако опремила Центар за ванредне ситуације који је смештен у Хајдучици.

Општина Пландиште имала је велику помоћ од Канцеларији за управљање јавним улагањима Владе Републике Србије, која је са 88 милиона динара  финансирала реновирање Основне школе у Пландишту, а извршена је и комплетна реконструкција Дома здравља у Пландишту, чија је вредност радова  око 50 милона динара, док су за реконструкцију Дома за душевно оболела лица у Старом Лецу одобрена  средства у износу од 70,5 милиона динара.

Општина Пландиште имала је помоћ и од Управе за капитална улагања Аутономне Покрајине Војводине, тако што је финансирала радове на адаптацији Дома културе у насељеном месту Милетићево, чија је вредност преко 10,8 милиона динара и радове на адаптацији свлачионице за фудбалере у Великој Греди, чија вредност пројекта износи преко седам милиона динара.

Реализован је изузетно важан пројекат „Изградња тротоара у Маргити“. Пројекат је значајан за мештане због њихове безбедности, јер услед недостатка тротоара пешаци су се кретали по магистралном путу, укупна вредност пројекта је преко 13 милиона динара.

НА ЛИЦУ МЕСТА… председник Репац са грађанима Маргите

У насељеном месту Милетићево и насељеном месту Барице изграђене су капеле које имају по две просторије, мокри чвор и чајну кухињу, а ове године капеле ће бити изграђене и у насељеним местима Велики Гај и Маргита.

Локална власт има у плану да до краја мандата, односно 2020. године, у свим насељеним местима општине Пландиште изгради капеле.

(Старт 013)

Пројекат: „Пландиште јуче и данас – оно што остаје“ суфинансира Општина Пландиште