НОВ ИНТЕРНИСТИЧКИ БЛОК ДО КРАЈА ОКТОБРА

ТУ НИЈЕ КРАЈ... Интернистички блок спреман у октобру
ТУ НИЈЕ КРАЈ... Интернистички блок спреман у октобру
Панчево
Председник Покрајинске владе Игор Мировић у посети панчевачкој Болници

НОВ ИНТЕРНИСТИЧКИ БЛОК ДО КРАЈА ОКТОБРА

• Завршетак радова на Интернистичком блоку до октобра • Града Панчево ће обезбедити средства за израду пројектно-техничке документације за све друге објекте Болнице, којима такође треба раконструкција како би ти радови могли бити реализовани у наредном периоду

   У понедељак, 23. јула, радове на реконструкцији Интернистичког блока Опште бонице у Панчеву обишао је председник Владе АП Војводине Игор Мировић у друштву покрајинског секретара за здравство др Зорана Гојковића. Госте су дочекали директор ове здравствене установе др Слободан Овука и заменик градоначелника Панчева Предраг Живковић, после чега су заједно обишли Интернистички блок Болнице који је тренутно у фази реконструкције, а за коју је средства у висини од 500 милиона динара обезбедила Покрајинска влада.

   – Чинимо све напоре да до краја октобра завршимо реконструкцију овог објекта, посла вредног 500 милиона динара. До сада је физички изведено око две трећине овог посла, пошто су се јавили проблеми са одређеним непредвиђеним позицијама у пројектној документацији. Уз координацију мојих сарадника, стручних људи из управе ове установе, уклонили смо све потешкоће и добио сам уверавања извођача да ће све радови бити готови до краја октобра – рекао је председник Владе АП Војводине Игор Мировић и напоменуо да је панчевачка Болница у последњих годину дана добила медицинску опрему у вредности од око 40 милиона динара. Мировић је најавио и сарадњу са локалном самоуправом у овом граду, која је изразила спремност да, у договору са управом Болнице, наредних година обезбеди средства за израду пројектно-техничке документације за све друге објекте панчевачке Болнице којима је потребна реконструкција, како би Покрајинска влада могла обезбедити средства и за те послове. Реконструкција свих регионалних болница, клиника и института у Војводини, као и обнова целокупног здравственог система је циљ Покрајинске владе, нагласио је он и додао да ће следеће године у покрајинском буџету бити обезбеђена средства како би се привели крају и радови на новој згради Завода за јавно здравље у Панчеву.

   Др Слободан Овука, директор Опште болнице Панчево је додао да је овим радовима цео блок реконструисан и да је од старе зграде остала само бетонска оплата, све остало је ново.

   – У овај објекат последњих 50 година није улагано ништа и то најбоље говори о степену запуштености овог објекта. Захвални смо Покрајинској влади што је препознала потребу за овом реконструкцијом и за спремност да у нашу болницу уложи толико средстава као и у набавку нове опреме како би грађани јужног Баната имали бољу здравствену заштиту а запослени боље услове за рад – рекао је директор и нагласио да је панчевачка Болница расписала јавну набаку за куповину дигиталног рентгена али и да је до сада набављен нови апарат за анестезију, нов респиратор, комплетан нов инструментаријум вредан око седам милиона динара, као и апарат за стерилизацију за потребе Очне болнице.

   После посете Панчеву, председник Покрајинске владе је са сарадницима обишао и радове на реконструкцији Специјалне болнице за психијатријске болести у Ковину као и на Специјалној болници за плућне болести “Др Будисав Бабић” у Белој Цркви.