Вршац

Сарадња „Ербаса“ и Ваздухопловне академије у Вршцу

ВРШАЦ НИЈЕ СЛУЧАЈНО ОДАБРАН

• Код нас ће се обучавати пилоти из целог света, што отвара додатне могућности за унапређење многих привредних грана и аспеката живота – истакла је Драгана Митровић, градоначелница Вршца

Данас је у Вршцу потписан Меморандум о сарадњи између Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Ваздухопловне академије и компаније „Ербас“.

Потписивању меморандума присуствовала је и председница Владе Србије Ана Брнабић, која је истакла да ће његовом реализацијом тренинг центар Ваздухопловне академије у Вршцу бити међу три највећа таква центра у Европи.

Градоначелница Вршца Драгана Митровић, у име свих Вршчана, упутила је захвалност Влади Србије и председнику Александру Вучићу, због одлуке да се баш у Вршцу оформи тренинг центар Ваздухопловне академије, који већ привлачи стране инвеститоре.

Ова велика инвестиција државе Србије у Ваздухопловну академију у Вршцу од непроцењивог је значаја за наш град. Осим инфраструктурних улагања, Вршац се овим поново враћа на светску мапу обуке пилота. Улагањем и осавремењивањем сврстаће се међу најбоље у Европи. Код нас ће се обучавати пилоти из целог света, што отвара додатне могућности за унапређење многих привредних грана и аспеката живота. Као што видимо иностране инвестиције већ пристижу”, рекла је градоначелница Митровић.

(Фото: еВршац)