Панчево – Опово – Ковачица

Игор Мировић, председник Покрајинске владе, у посети јужном Банату

СВАКО МЕСТО ИМА СВОЈЕ – МЕСТО!

• Покрајинска влада неће стати док у сваком месту не реализујемо све програме важне за локални развој, запошљавање и бољи живот грађана – истакао је Игор Мировић

НАЈЛЕПША УЛИЦА У ПАНЧЕВУ…

Данас је Игор Мировић, председник Покрајинске владе, посетио Панчево да би, у друштву Александра Стевановића, градоначелника и Маје Витман, градске менаџерке, обишао радове у Улици Цара Лазара, који се обављају уз финансијску подршку Покрајине.

Обраћајући се новинарима, Игор Мировић је, најпре подсетио да је Покрајинска влада у протеклих шест година у Панчево инвестирала скоро милијарду динара, између осталог, за инфраструктурно опремање Северне пословне зоне, реконструкцију Опште болнице, изградњу потамишког колектора…

Заједно са локалном самоуправом потпуно реконструишемо једну од примарних градских саобраћајница у Панчеву, у дужини од око 1,5 километара. Биће изграђена нова паркинг места и тротоари, засађено зеленило и очекујем да ће у јуну радови бити завршени. Урадили смо овде добар посао, припремили велику инвестицију и видите ови вредни људи овде раде према динамици која је уговорена и очекујемо да негде током јуна грађани Панчева могу да прошетају овом улицом која ће бити потпуно реконструисана у свим сегментима. Од тротоара, паркинг места, са нових 350 садница зеленила“, истакао је Игор Мировић, додајући да „Покрајинска влада неће стати док у сваком месту не реализујемо све програме важне за локални развој, запошљавање и бољи живот грађана.“

Ово је велики, можда и најкапиталнији пројекат који реализује локална самоуправа у Панчеву, наравно уз велику помоћ коју нам пружа Аутономна Покрајина Војводина, што директно, што путем Управе за капитална улагања. Ово је једна од најважнијих улица у нашем граду, жила која спаја центар града са неколико наших насеља, са јужним селима и улица која је годинама уназад била девастирана и није била репрезентативна. Није била онаква какву Панчевци и Панчевке заслужују. Заједничким снагама са Покрајином урадили смо пројекат и кренули у реализацију ове инвестиције, која је вредна 227 милиона динара и која ће, када се заврши, направити улицу на коју ћемо сви ми Панчевци и Панчевке бити изузетно поносни“, са задовољством је истакао градоначелник Стевановић.

Заједно са Игором Мировићем, из Новог Сада у Панчево су дошли и Огњен Бјелић, покрајински секретар за енергетику, грађевинарство и саобраћај, Дане Баста, покрајински секретар за спорт и омладину и Недељко Ковачевић, директор Управе за капитална улагања АП Војводине.

И НОВИ ВРТИЋ У СЕФКЕРИНУ…

Гости из Новог Сада, после Панчева, упутили су се у Опово, где су обишли нову саобраћајницу, пут Опово – Дебељача. Дочекали су их Милош Марков, председник Општине Опово, Славко Манчев, начелник Одељења за привреду и финансије, као и др Зоран Тасић, заменик покрајинског секретара за енергетику, грађевинарсатво и саобраћај, иначе Оповчанин, и пре Милоша Маркова био је председник те општине.

Изградњу пута је финансирала Покрајинска влада, баш као што ће суфинансирати и изградњу дечјег вртића у Сефкерину, што је била и једна од тема разговора током посете. високе делегације из Покрајине.

Игор Мировић је, истичући значај пута Опово – Дебељача, у дужини од 12,6 километара, подсетио и на чињеницу да ће „за неколико година у близини његове трасе бит нови ауто-пут који ће повезивати Београд, Зрењанин и Нови Сад, што ће допринети додатном развоју општина Опово и Ковачица, бољем повезивању становништва, али и, сигурни смо, доласку нових инвеститора.“

И СПОРТСКА ХАЛА У ЦРЕПАЈИ

Након Опова, Игор Мировић, са сарадницима, обишао је радове на изградњи спортске хале у Црепаји. Високе госте из Новог Сада дочекали су Јарослав Хрубик, председник Општине Ковачица, Милан Гарашевић, председник СО Ковачица и покрајински посланик, Петар Вишњички, заменик председника општине, Владан Генц, руководилац Одељења за привреду, Нина Станижан, директорка ОШ „Сава Жебељан“ у Црепаји и Драган Јованов, председник Савета Месне заједница Црепаја.

И у Црепаји је Мировић подсетио на значај пута који повезује Опово и Дебељачу, као и будућег ауто-пута, који ће повезивати Београд, Зрењанин и Нови Сад, да би се онда уверио да радови на изградњи фискултурне сале, односно спортске хале, при ОШ „Сава Жебељан“ теку по плану.

Доградњом постојећег објекта добиће се спортска хала површине 2.040 метара квадратних, чиме ће бити не само унапређен развој школског спорта, већ створени и повољни услови за активности рукометних и кошаркашких клубова, као и рекреативаца.

Пројекат вредан 383 милиона динара заједнички је резултат сарадње покрајинске власти и локалне самоуправе општине Ковачица.

(Фото: ЕПА)