ПРИЈАТЕЉСКА САРАДЊА... а на добробит деце којима је потребна материјална подршка

Ковачица

Сарадња Центра за социјални рад и Евангелистичке цркве из Подлужана

ВРЕДНИ ДАРОВИ ЗА СОЦИЈАЛНО УГРОЖЕНУ ДЕЦУ

• Из Словачке стигло 600 пакетића, вредних 20.000 евра, намењених деци без родитељског старања и породицама са децом која су материјално угрожена

Захваљујући вишегодишњој сарадњи Центра за социјални рад из Ковачице и Евангелистичке цркве из Подлужана (Словачка), у Ковачицу је стигло 600 пакетића, чија вредност износи 20.000 евра, а који ће, уочи божићних празника,  бити уручени материјално угроженој деци.

Ево шта о томе каже Душанка Петрак, директорка Центра за социјални рад Ковачица: „Пакетићи су намењени деци без родитељског старања, односно деци на породичном смештају, деци из материјално и социјално угрожених породица, као и деци која су корисници дневног боравка у Ковачици. На сваком од пакетића  налази се име детета, што значи да су пакетићи прављени наменски, према потребама, полу и интересовању детета. Пакетиће су правили добротвори, људи великог срца, као и ђаци основних и средњих школа и црквених заједница”.

Свештеник Јожеф Хаврила није крио задовољство што су црквени великодостојници, с њим на челу, ове године успели лично да донесу пакетиће за малишане, захваливши се свима који су учествовали у прављењу ових пакетића.

Пакетићи ће од средине децембра бити достављени свим месним заједницама у Општини Ковачица, које ће их уочи божићних празника уручити деци, док ће поделу пакетића деци на породичном смештају и корисницима дневног боравка организовати Центар за социјални рад.

(Фото: EPA.rs)

Пројекат „Општина Ковачица – будућност у огледалу времена садашњег“ суфинансира Општина Ковачица
Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.