ПРАКСА ЈЕ... саобраћајни полигон у ОШ „Бранко Радичевић“

Панчево

Саобраћајни полигон за прваке  у ОШ „Бранко Радичевић“

ПРИМЕР УСПЕШНОСТИ ПРАКТИЧНЕ НАСТАВЕ

• Захваљујући доброј сарадњи са Националном агенцијом за безбедност саобраћаја, увек се све идеје и предлози реализују, и ту Град Панчево спада међу 10 најактивнијих локалних самоуправа у држави – истакао је Предраг Живковић, члан Градског већа

Као што је то већ постало уобичајено, и ове школске године је у панчевачкој  Основној школи “Бранко Радичевић” организован  саобраћајни полигон као део практичне наставе за ученике првих разреда основних школа.

Сам полигон састоји се, како другачије,  од макета, и то од макета  пешачких прелаза, тротоара, путева, семафора и најчешћих саобраћајних знакова, и на њему  ће основну саобраћајну обуку проћи прваци из свих 19 основних школа на територији Града Панчева.

Предраг Живковић, члан Градског већа града Панчева, задужен за саобраћај и комуналну делатност, приликом посете полигону је истакао Град Панчево. што се ове области тиче,  често добија похвале, а захваљујући доброј сарадњи са Националном агенцијом за безбедност саобраћаја, све идеје и предлози се реализују,  и на том плану Град Панчево се налази у друштву  10 најактивнијих локалних самоуправа у Србији.

– Што се тиче неких других активности, ми већ планирамо како будемо завршили ову кампању, да организујемо и виртуелни саобраћајни полигон, нешто што се надовезује на овај саобраћајни полигон, где ћемо сада ми заједно са колегама из Националне агенције за безбедност саобраћаја обићи све основне школе на територији нашег града и још једном све ове лекције кроз које данас пролазе деца заједно са људима који врше обуку, на један занимљивији начин путем коришћења модернијих технологија и симулатора, још једном проћи кроз све то како бисмо додатно утицали на развој њихове свести када је у питању безбедност учесника у саобраћају, посебно деце. Све акције које радимо, посебно оне које се односе на овај школски део програма, радимо у сарадњи са Националном агенцијом за безбедност саобраћаја и верујем да ће тако остати и убудуће – рекао је Живковић.

Жељко Ранковић, саобраћајни инжењер и руководилац едукације деце, каже да се кроз овакве полигоне обрађују оне ситуације које се дешавају у саобраћају, и у којима најчешће страдају деца.

„Мало је градова као што је Панчево, јер од 2016. године ову активност, ову едукацију спроводимо у Панчеву, односно Панчево је набавило полигон и организује едукације. Позитиван ефекат и резултат тога јесте да је Град Панчево постигао циљ, страдање деце је из године у годину све мање. Сигуран сам да, поред огромне заслуге родитеља и учитеља, овоме, за безбедност деце,  доприноси  и ангажовање локалне самоуправе“, истакао је Ранковић.

(Фото: еПанчево)

Пројекат „Град Панчево – грађанин као кључни атер локалне самоуправе града“ су/финансирао Град Панчево