БРИГА О СВИМ ГРАЂАНИМА....Јован Репац

Пландиште

Јован Репац, председник Општине Пландиште

РЕАЛИЗУЈУ СЕ ПЛАНОВИ ЗА ДОЛАЗАК ИНВЕСТИТОРА

• Уз помоћ подстицајних мера Владе Републике Србије и Покрајинске владе на добром смо путу за отварање нових радних места

Председник Општине Пландиште постао је 5. маја 2016. године,  и тада је био најмлађи председник једне општине у Србији. Пре три месеца, као ожењен човек и отац једног детета, прославио је свој тридесети рођендан. Сем што је председник општине, Јован Репац је и први је човек напредњака у овој општини, у чијим скупштинским клупама седе 23 одборника, од којих је један  „самосталац“, двојица су социјалисти, а њих чак 20 су чланови Српске напредне странке. Лагодно, нема шта.

Од када сте на фунцији председника Општине Пландиште, шта је то што бисте посебно истакли као нешто што Вас чини посебно задовољним?

-За мене као председника Општине, велико задовољство представља испуњавање најтежег задатка, а то је брига о свим грађанима општине Пландиште.

Младима се пружа материјална помоћ, тако што се средњошколцима обезбеђује регресирана месечна карта у просеку 50% од цене карте, студенти примају новчану помоћ 10 месеци, а најбољи студенти и носиоци Вукове дипломе буду награђени новчаним наградама са циљем подстицања за постизање бољих резултата и развијање такмичарског духа, док ученици основних школа бесплатно добијају ужину. Напоменуо бих и да су за сваку годину обезбеђена средства и адекватни услови за васпитно – образовни рад са децом у предшколским установама.

У жељи да се помогне старим и немоћним људима, болеснима и особама са инвалидитетом, као и онима који нису стамбено збринути, уложени су додатни напори, и на основу спроведених пројеката, из буџета општине Пландиште обезбеђена су средства за задовољавање свих животних потреба онима којима је помоћ потребна. Тако су корист имали и радно способни, јер су на основу уговора ангажоване геронто домаћице и хаус мајстори. Купљене су празне куће са окућницом, а бенефит су имали избегла лица,  продавци, а и заједница која показује да брине о својим грађанима.

Могу са поносом да кажем да су из буџета општине Пландиште додељена средстава у циљу очувања, унапређења и заштите националних, етничких, верских, језичких и културних посебности припадника свих нациналних мањина у општини Пландиште,  а све у циљу остваривања свих њихових права.

Истакао бих да новчана средства која су додељена спортским клубовима на територије општине Пландиште, спортисти, којих има око 600 регистрованих, оправдавају сваки динар јер постижу завидне резултате на такмичењима, како у земљи тако и у иностранству, а то је оно што ме, такође, чини задовољним.

• А шта је то што највише задаје главобоље и Вама, али и грађанима општине Пландиште? Има ли лека?

-За мене, као председника Општине, болно питање је број запослених, а за грађане општине Пландиште број незапослених. Приватизација некадашњих познатих фирми није успешно спроведена. Ја верујем да има лека, јер сви предвиђени планови за долазак инвеститора успешно се реализују. Уз помоћ подстицајних мера Владе Републике Србије и Покрајинске владе на добром смо путу за отварање нових радних места.

С. Батало

(Опширније у штампаном издању Старта 013)

Пројекат “Пландиште јуче и данас – оно што остаје”  суфинансиран је из буџета Општине Пландиште.