Милан Селаковић у разговору са нашим новинаром

Пландиште

Милан Селаковић, директор ЈП „Полет“ у Пландишту

РЕАЛИЗАЦИЈА ПРОЈЕКАТА ИЗ ЕУ ФОНДОВА

• Пројекти ће се реализовати захваљујући сарадњи Општине Пландиште са локалним самоуправама из Румуније, уз финансијску подршку из претприступних  фондова ЕУ

Са директором ЈП „Полет“ у Пландишту, Миланом Селаковићем, разговарали смо о пословању овог комуналног предузећа у сфери дистрибуције гаса, одношења смећа, стању  возног парка, плановима…

– Ми смо једна од ретких локалних самоуправа у Војводини која је дистрибуцију гаса грађанима поверила локалном предузећу, што нам понекад прави проблем, посебно у ситуацији кад наш добављач, Србијагас, подигне цену гаса а нама надлежна Агенција за снабдевање природним гасом не да дозволу да и ми то урадимо.  То нас тада доводи у ситуацију да послујемо са губитком. Одношење смећа наплаћујемо по квадратури објекта мада смо и сами свесни да то није најбољи начин обрачуна. Сви грађани у свим местима наше општине су добили канте за одлагање отпада који ми, по унапред дефинисаним распореду, одвозимо на нашу депонију – објашњава директор Селаковић и напомиње да су, поред свега тога, дивље депоније велики проблем на целој територији општине, али и да локална власт издваја средства да се те дивље депоније очисте.

Како каже директор Селаковић, возни парк предузећа је веома стар, возила су у просеку стара око 20 година. У оквиру возног парка „Полет“ је прошле године набавио ново возило за одношење смећа, а од механизације ово предузеће има оно основно, тримере за кошење траве, као и једну машину за одржавање и чишћење банкина, док се за озбиљније такве послове машина изнајмљује од „Србијавода“.

Селаковић наводи да је у плану реализација пројеката за које је Општина Пландиште добила средства из претприступних фондова Европске уније, а у сарадњи са локалним самоуправама из Румуније. Као некадашњи први човек општине, наш саговорник нам објашњава да је један број ових пројеката одобрен, али да њихова реализација зависи од  средстава која су, у оваквим пројектима, обавеза локалне самоуправе. У оквиру једног од поменутих пројеката „Полет“ ће обезбедити опрему која је неопходна за послове који су му поверени, открива своје планове директор Селаковић.

ЗИАПОСЛЕНИ

  На чело ЈП „Полет“ Милан Селаковић је, као вршилац дужности дошао маја 2016. године, да би годину дана касније био изабран за директора. То предузеће данас, не рачунајући директора, има 33 стално запослена, као и троје њих са уговором о привременим и повременим пословима. У плану предузећа за ову годину је, поред израде нове организационе структуре предузећа и нове систематизације заослених, и запошљавање четири нова радника, ако се добије дозвола надлежног министарства и то у секторима наплате и информационог система, како би се побољшала ефикасност њиховог рада, као и једног механичара потребног због веома старог возног парка преузећа.

И. Владан

(Старт 013)

Пројекат “Пландиште јуче и данас – оно што остаје”  суфинансиран је из буџета Општине Пландиште.

Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.