ПОНОВО У СТАРИМ ПРОСТОРИЈАМА... седиште МЗ "Младост"

Месне заједнице Панчева

Божидар Николић, председник Скупштине МЗ „Младост“ Панчево

МИСЛИМ ДА СУ ГРАЂАНИ ЗАДОВОЉНИ

• Од наших предизборних обећања још нисмо изградили пијацу и довели пошту или банку са банкоматом, али урадићемо и то, нема сумње – каже први човек МЗ Божидар Николић

Председника Скупштине месне заједнице „Младост“ Божидара Николића питали смо који су то највећи проблеми ове панчевачке месне заједнице и како их решавају, као и шта су планови у наредном периоду у циљу подизања квалитета живота у овој месној заједници.

Као највеће проблеме овог панчевачког насеља Николић наводи недостатак кишне канализације, што је проблем и других делова града и додаје да је то проблем који превазилази надлежности МЗ, али и да ће тај проблем градска власт морати некако да реши. Проблем представљају и контејнери за одлагање смећа који једним грађанима сметају док их други сматрају неопходним. То доводи до тога да се и у овом панчевачком насељу појављују дивље депоније на које, на сву срећу, ЈКП “Хигијена” одмах реагује.

Црква „Светог Саве“

 

– Оно што је остало нереализовано од наших предизборних обећања су изградња пијаце и поште или банке са банкоматом. Када то буде завршено, тиме ћемо заокружити целу ту причу коју смо нашим грађанима представили као свој програм током предизборне кампање. Мислим да су грађани задовољни ониме што смо до сада урадили – сматра наш саговорник.

ПЛАНОВИ

А по питању планова за убудуће, поред изградње пијаце и поште, њих има доста: ту је најпре наставак рада на изградњи водоводне и канализационе мреже у Пелистерској улици и водовода на Новосељанском путу, као и завршетак израде пројекта за изградњу секундарне канализационе мреже на Новосељанском путу. За ове потребе средства ће, каже наш саговорник, обезбедити Град Панчево, једним делом и кроз пројекте које финансира Покрајинска влада. План је и да се заврши пројектна документација за санацију вртића “Петар Пан”, као и израда стручног извештаја о озакоњењу спортских терена на Спортском центру. Поред тога, кроз редовно одржавање планирано је насипање више улица у насељу које још нису асфалтиране.

У свим плановима се пази да сваки део насеља у овој месној заједници буде подједнако третиран како би се равномерно развијала.

– Имамо и доста неасфалтираних улица где имовинско-правни односи представљају проблем и не дозвољавају радове. Једноставно, Град не може инвестирати ни градити тамо где нерешена власничка структура то не дозвољава. По завршетку изградње затвора становницима Баваништанског пута ће бити омогућено прикључење на водоводну и канализациону мрежу. У наредном периоду ћемо се потрудити да у сарадњи са Градом решимо највећи проблем у насељу “Младост”, а то је недостатак кишне канализације, каже  Божидар Николић, председник Скупштине МЗ „Младост“.

Владан И.

Старт 013

Пројекат “Панчево – локална самоуправа у форми самоуправе грађана” су/финансирао

Град Панчево