ЗДРАВЉЕ У СВИМ ПОЛИТИКАМА

Вршац
        Татјана Николић, градска већница на састанку Мреже за здравље и Мреже за  спорт Сталне конференције градова и општина

ЗДРАВЉЕ У СВИМ ПОЛИТИКАМА

   • Стратешки циљеви: развој јавно-здравствене писмености и стварање климе у којој се здравље препознаје као врхунска вредност

 

Чланица Градског већа за здравство и социјална питања Татјана Николић представљала је Вршац на заједничком састанку Мреже за здравље и Мреже за спорт Сталне конференције градова и општина, одржаном јуче у Београду, а чија је тема била „Здравље у свим политикама – У здравом телу здрав дух.

Састанак мрежа организован је уз подршку пројекта „Институционална подршка СКГО-друга фаза“ коју спроводи СКГО, а финансира Швајцарска агенција за развој и сарадњу (СДЦ). Тема скупа је спровођење планова јавног здравља и других стратегија развоја у градовима и општинама. Доследна посвећеност у спровођењу  јавних политика у областима спорта, заштите животне средине и јавног здравља су показатељ  степена преузимања одговорности за здравље на нивоу градова и општина.

Стратешки циљеви Сталне конференције градова и општина су развој јавно-здравствене писмености, као и стварање друштвене климе у којој се здравље препознаје као врхунска вредност, потенцијал и предуслов за дугорочни развој земље. Партнерства за здравље на локалном нивоу треба да доведу до економичнијег трошења ресурса, већег задовољства грађана, здравије животне средине и бољег здравља за све.

Пројекат „Вршац некад и сад – оно што остаје“ суфинансира Град Вршац.

Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају

ставове органа који је доделио средства.