ПО ПЛАНУ... кад се завши Скробара, онда остаје још само Банатско Ново Село

Панчево – Скробара

Радови на изградњи водоводне мреже теку по плану

А ПОСЛЕ СКРОБАРЕ, БАНАТСКО НОВО СЕЛО

• Према уговору, радови на изградњи водоводне мреже у Скробари требало би да буду завршено до средине наредног месеца

Предраг Живковић, члан Градског већа града Панчева задужен за саобраћај и комуналну делатност, у друштву са  Зораном Ашанином, в. д. директора ЈКП „Водовод и канализација“,  обишао је радове на изградњи водоводне мреже у Скробари.

Том приликом, Предраг Живковић је истакао да се уверио да радови теку по плану и да би „сходно уговору, требало да буду завршени до средине децембра“.

-У овој инвестицији Град је учествовао са 50 одсто средстава, док је другу половину обезбедио Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство. Овом инвестицијом завршава се готово комплетна водоводна мрежа у градским месним заједницама, тако да ћемо новембар искористити како бисмо заједно са представницима јавно-комуналних предузећа, чији је оснивач Град и представницима свих месних заједница у нашем граду, дефинисали комуналне приоритете и благовремено припремили буџет за 2021. годину.

Ова инвестиција ће свакако значити становницима Скробаре, јер у претходне две године, што се тиче водоводне инсталације, највише захтева путем МЗ „Горњи град“ добијали смо из Скробаре и са Карауле. Тамо се ради тренутно на реализацији пројекта јавно-приватног партнерства за путеве, овај део инфраструктуре тамо је решен, тако да овим решавамо комплетно читав град.

Оно што остаје за следећу годину јесте да се ради прикључење Банатског Новог Села на водоводну мрежу и ја се надам да ће и то бити  брзо реализовано. Након тога, вероватно почетком следеће године, грађани ће моћи да аплицирају и да се прикључе на водоводну мрежу овде у Скробари – рекао је Живковић, напомињући да  укупна вредност инвестиције износи 12 милиона динара.

(Према: Градски сајт)

Пројекат „Град Панчево – будућност у огледалу садашњости“ суфинансира(о) Град Панчево