КАКАВ ОТАЦ, ТАКАВ... Драшко Спремо

На кафи са…

Драшко Спремо, директор „Дунав осигурања“ ГФ Панчево

УВЕК СПРЕМАН ОДГОВОР НА СВАКУ ВРСТУ ИЗАЗОВА

• Оно по чему је „Дунав осигурање“ препознатљиво, осим по најширој лепези понуде, јесте ефикасност у реализацији накнаде штете, брза и стручна реакција проценитеља, константан рад на терену, доступност…

С нарочитим задовољством идемо у Масарикову улицу у Панчеву. На броју 4 налази се седиште „Дунав осигурања“ ГФ Панчево. Наша највећа и најреномиранија осигуравајућа кућа прича је, сама по себи, увек актуелна, и увек без краја, и то је прича која увек остаје неиспричана до краја, али и прича која никад није само прича.

Неко ко у свом портфељу осигурања има увек нова пријатна изненађења за своје комитенте, и ко никад не направи погрешан корак, јер најдуже од свих корача уходаним путевима успеха, како на краћим тако и на оним најдужим путевима, не може да не буде тема с посебним покрићем, увек и изнова, и данас и сутра.

У тој и таквој кући, нашој најпоузданијој чуваркући, увек смо имали и саговорнике који нису обични саговорници на обичне теме, већ они што осим онога што имају да кажу проналазе и посебан начин да то кажу. И не само то. Знају да саговорнику пренесу и посебан угођај, онај који се не да тако лако описати, али који остаје да траје, и то тамо где најдуже остаје.

Овога пута наш саговорник нам већ унапред убрзава пулс, као увертиру за тај посебан угођај, јер је из места које за нас, овакви какви смо, има увек непоновљиво значење, где год се налазили и где год били. Али није посреди само место. Већ и улица. Тек она! Она са само пет кућа, али… Место је Селеуш, а улица се зове исто онако као она којом годинама корача Весна Дедић, можда не случајно. Ко ће га знати? Да, то је тај Селеуш, и то је та Балканска улица, из чијих су пет кућа потекла три човека која су се својевремено налазила на највишим политичким и директорским функцијама у Панчеву. Е, то су те посебне емоције, јер се та традиција, ето, наставља. Из једне од тих пет кућа, отац је био директор познате банке, а његов син сада је директор једне од најуспешнијих главних филијала најуспешније осигуравајуће куће у Србији.

Наш домаћин је, дакле, Драшко Спремо, рођен пре 39 година у Балканској улици у Селеушу, четврти човек, из улице која има пет кућа, који је на значајној, директорској функцији, други из једне од тих пет кућа, а шести, ако рачунамо и два зета Балканске улице (што да не), који су се налазили на високим политичким и полицијским функцијама у Панчеву и у Србији.

Можда смо мало или мало више претерали с Балканском улицом, тако да се враћамо у Масарикову 4, на први спрат. Јапански поздрав за љубазну госпођу која нас је дочекала, а стиже и директор, тако да прича може да почне.

Од нашег саговорника сазнајемо да је, као дипломирани менаџер, најпре радио у конкурентској осигуравајућој кући, и то шест година, да би после исто толико година проведених у „Дунав осигурању“, у сектору продаје, 1. октобра, постао директор једне од три најбоље главне филијале ове осигуравајуће куће, овде у Панчеву, која покрива оба града и свих шест општина Јужнобанатског управног округа.

– Са искуством од 12 година, радећи у две најјаче осигуравајуће куће у Србији, најпре у конкурентској кући, а потом у „Дунаву“, који покрива више од трећине тржишта осигурања, упознао сам се са свим оним што то тржиште тражи, као и који је то најадекватнији одговор на све то што тржиште тражи, тако да ће ми на новој функцији то бити прави путоказ за нове изазове који нас очекују. Јер осигурање није нешто што урадиш па станеш, него нешто што увек захтева брзу и најпроходнију реакцију на све изазове, како оне видљиве, тако и оне мање видљиве, али увек присутне – каже директор Спремо, додајући да у томе има и те како добру подршку не само најближих сарадника него и комплетног стручног тима куће, који се у пракси небројено пута доказао.

ДУНАВ ЈЕ ДУНАВ

    Оно по чему је „Дунав осигурање“ препознатљиво, осим по најширој лепези понуде, јесте ефикасност у реализацији накнаде штете, брза и стручна реакција проценитеља, константан рад на терену, доступност…

– Наша филијала има своје службе у оба града и свих шест општина јужног Баната, што много значи за наше актуелне и потенцијалне клијенте, наши људи врло брзо излазе на терен и реализација накнаде извршава се у што краћем року. Нема оних који су том накнадом незадовољни, јер наши стручни проценитељи увек воде рачуна о томе да наши корисници буду што задовољнији нашим услугама, будући да у томе и лежи тајна нашег успеха и тога што смо на тржишту осигурања толико супериорни у односу на друге – истиче наш домаћин, с говором тела који не оставља никаве сумње да је баш тако. Нема сумње, није случајно ту где је.

ЧУВАР КУЋЕ
„Дунав осигурање“ осигурава све, од њива и усева, преко имовине и возила, до здравља и живота.
Из најновије и најатрактивније понуде „Дунав осигурања“ овом приликом издвајамо одговор на питање: Ко ти чува кућу? Ево и одговора:
ЧУВАР КУЋЕ – основни пакет и
ЧУВАР КУЋЕ – лукс пакет.
Које су то предности ако своју кућу предате на чување ЧУВАРУ КУЋЕ?
• широк обим осигуравајућег покрића, с могућношћу уговарања тзв. катастрофалних ризика (земљотрес, поплава и бујица) и бројним додатним погодностима;
• флексибилни лимити покрића;
• максимално повољна премија осигурања;
• начин плаћања прилагођен потребама осигураника (месечно, квартално, годишње);
• могућност уговарања краткорочног и дугорочног осигурања.
Има ту још тога, додатне погодности, додатни попусти… Зато, најбоље је да се лично распитате. Нећете погрешити!

Директор Спремо каже да је изузетно задовољан сарадњом са свим локалним самоуправама у јужном Банату, те да је та сарадња на високом и креативном нивоу. Истиче и сарадњу са највећим привредним субјектима јер, како каже, „велики иду са великима“. Имајући у виду принцип „за сваког по нешто“, задовољан је и сарадњом с бројним домаћинствима и појединцима, који уочавају „оно што је и у сваком човеку најбитније: брзина, ефикасност, приступачност, одговарајућа накнада, што је све резултат дуго година стицаног поверења, које се не сме никада изневерити, већ се мора увек и изнова потврђивати и доказивати.“

– За нас нема великих и малих клијената, сви су исти, рекао бих, сви су они за нас велики, нема привилегованих или мање привилегованих, сви наши клијенти су једнаки и свима прилазимо с дужном пажњом доброг привредника, јер нема другог рецепта за успех осим искреног и одговорног приступа сваком нашем комитенту у трагању за најповољнијим решењем за сваку његову потребу, првенствено на њихово, а потом и на наше задовољство, онда када се уверимо у њихово – нарочито истиче директор Спремо.

У одговору на наше питање шта је то на чему ће он, као нови директор, посебно инсистирати, каже да „ту нема превише простора за импровизацију, већ само треба наставити с константним подизањем квалитета услуга, што ефикаснијим радом на терену како би се у непосредном контакту пронашла најбоља решења за свакога, што је све услов нашег даљег потврђивања неспорног лидерства на тржишту, и на том послу се не сме изгубити нити један дан. И зато смо ту где јесмо“.

Неспорни лидер на тржишту осигурања, додајемо ми, јер чињенице су неумољиве.

С. Батало