ПРИМЕР ДОБРЕ ПРАКСЕ... Ана Брнабић у Машинксој школи „Панчево“ (Фото: rtv.rs)

Панчево

Ана Брнабић, председница Владе Србије, посетила Машинску школу „Панчево“ и Тамишки кеј

МАШИНСКА ШКОЛА У НОВОМ ПРОЈЕКТУ ВЛАДЕ

• Панчевачка Машинска школа једна је од првих у Србији која је почела са дуалним образовањем и која га успешно спроводи, тако да се 80 одсто свршених „машинаца“ запосли у фирми у којој су обављали практичну наставу

Председница Владе Србије Ана Брнабић боравила је данас у Панчеву и том приликом, у друштву са градоначелником Сашом Павловим и сарадницима, посетила је Машинску школу „Панчево“, а потом  обишла и Тамишки кеј.

Приликом боравка у Машинској школи, школи која је међу првима започела са успешном реализацијом дуалног образовања, Ана Брнабић је изнела и  податак да се око 80 одсто свршених „машинаца“ запосли у фирмама у којима су обаваљали практичну наставу.

Обраћајући се ученицима и наставницима ове школе, председница Владе Србије је посебно истакла чињеницу да „Србија више није земља јефтине радне снаге“, подсећајући и на смањење стопе незапослености, која јсе спуштена испод 10  и тренутно износи 9,5 одсто, са тенденцијом даљег пада.

Ана Брнабић је рекла и да је Србија прошле године успела да оствари инвестиције у вредности од преко 3,5 милијарди евра, а да је ове године инвестициони циклус за 30 процената  већи у односу на исти период прошле године.

Оно што је за домаћине била посебна вест, то је да је председница Владе најавила изградњу десет регионалних тренинг центара широм Србије, а „један од њих биће и у Машинској школи у Панчеву“.

Оцењујући стање у целом Јужнобанатском управном округу, Ана Брнабић је рекла да је оно, захваљујући бројним инвестицијама, и то угледних фирми,  много боље него пре пет година, али да посла има још и да је то један од разлога због чега је она данас посетила Панчево.

Након посете Машинској школи, Ана Брнабић је обишла Тамишки кеј, да би је Саша Павлов, градоначелник Панчева, на лицу места упознао са плановима реконструкције овог атрактивног простора, који ће спустити град на обале река, што је „пројекат каквог деценијама није било у овом граду“.

Изражавајући задовољство оним што је чула и видела, Ана Брнабић је напоменула да ће становници Панчева ускоро  имати  знатно бољи квалитет живота и да ће доста Београђана пожелети да живи у овом граду на Тамишу, како због посла, тако и због бројних других предности.