Панчево
Одржана 6. седница Парламента привредника ПКС – Регионалне привредне коморе ЈБО

ПРОДУБЉИВАЊЕ САРАДЊЕ С ПРИВРЕДНИЦИМА

• Плакете ПКС, у областима којима се баве, добили су ПИК „Јужни Банат“ из Беле Цркве, Polimer commerce из Пландишта и панчевачко ЈКП „Грејање“

У Панчеву је, 10. децембра, одржана 6. седница Парламента привредника Привредне коморе Србије – Регионалне привредне коморе Јужнобанатског управног округа, којој је председавала председница Парламента Оливера Беуковић.

Пошто је усвојен записник са претходне седнице, Гордана Тодоровић, директорка Сектора за пружање подршке и заштите интереса чланова, информисала је чланове Парламента о покренутим и реализованим законодавним иницијативама Привредне коморе Србије.

Присутнима се потом обратио Марко Ћулибрк, директор ПКС – Регионалне привредне коморе ЈБО, који је говорио о планираним активностима у 2019. години, подвлачећи паралелу са реализованим активностима у 2018. години.

-У наредној години планира се продубљивање сарадње са привредницима кроз посете привредним субјектима, али и веће укључивање привредника у рад органа, тела и комисија коморског система – рекао је, између осталог, председник Ћулибрк.

Што се тиче сарадње у локалу, Ћулибрк је истакао сарадњу са Регионалном развојним агенцијом, са начелницом Јужнобанатског управног округа, као и са свим локалним самоуправама.

Потом је уследио свечани део седнице и уручење годишњих награда ПКС за Јужнобанатски управни округ.

Плакета ПКС за пословни успех у сектору пољопривреде додељена је ПИК „Јужни Банат“ Бела Црква. За пословни успех у сектору индустрије плакету је добило предузеће „Polimer commerce“ Пландиште, док је плакета Привредне коморе Србије у сектору услуга припала панчевачком ЈКП „Грејање“.

Повељама су награђена и два успешна привредника, и то Небојша Перић, директор ЈКП „Други октобар“ из Вршца и Јон Магда, директор фабрике обуће „Parilab“ из Алибунара.

Награду ПКС, одлуком њеног председника Марка Чадежа, добила је компанија West Pharmaceutucal Services d.o.o. из Ковина, која је ће директориу компаније бити накнадно уручена.

Шестој седници Парламента привредника, као гости присуствовали су Данијела Лончар, начелница Јужнобанатског управног округа и Ђорђе Лукач, директор НСЗ – Филијале у Панчеву.