Једна од бројних хуманитарних активности компаније НИС и њених запослених

Хуманост на делу

Донације и активности НИС-а у време пандемије

ХУМАНИ КАДА ЈЕ ТО НАЈПОТРЕБНИЈЕ

• Уочи Нове године НИС је поклонио хируршке униформе Клиничком центру Србија и болници у Батајници, али и обрадовао децу из прихватилишта у Београду којој су уручени персонализовани пакетићи

Желећи да подржи здравствене раднике у борби против епидемије вируса корона, компанија НИС је уочи Нове године поклонила 500 комплета хируршких униформи за запослене у Клиничком центру Србије и новој болници у Батајници. Такође, НИС је донирао више од 25.000 литара негазиране воде „Јазак“ као подршку пацијентима и здравственим радницима у привременој болници у београдској Арени.

Ова донација је само наставак подршке НИС-а здравственом систему Србије у изазовној 2020. години. У намери да пружи свој допринос општим напорима у сузбијању епидемије, као и да подржи здравствене раднике и захвали им на свему што чине како би помогли оболелима, НИС је у сарадњи са УНИЦЕФ-ом у септембру болницама у Србији поклонио 56 протокомера који се користе у лечењу оболелих од ковида 19.

Поред тога, компанија је обезбедила донације Институту за вирусологију, серуме и вакцине „Торлак“ и Општој болници у Чачку за набавку опреме која се користи при дијагностици вируса SARS-Cov-2, односно за набавку рачунара неопходних за рад запослених. Здравственим установама у Србији компанија је такође обезбедила донације у пијаћој води „Јазак“, док су волонтери НИС-а учествовали у хуманим акцијама улепшавања просторија домова здравља и болница широм Србије. Током априла и марта већински акционар НИС-а, руска компанија „Гаспром њефт“ донирала је гориво за возила државних служби Републике Србије, укључујући возила Хитне помоћи. Од 2009. године НИС је кроз различите програме у здравство укупно уложио више од 215 милиона динара, а ова врста подршке биће један од приоритета друштвено одговорних активности компаније и у наредном периоду.

Такође, уочи Нове године, компанија НИС и њени запослени обрадовали су децу из прихватилишта у Београду-малишанима су уручени персонализовани пакетићи са обућом, одећом и средствима за хигијену, као и пакетићи са слаткишима, које су прикупили и паковали запослени НИС-а.