ДЕЦА СУ... Виолета Симић и једна од 130 мајки

Бела Црква

Пригодни поклони за децу рођену 2020. године

А ОД ОПШТИНЕ 130 АУТО СЕДИШТА

• Пожелела сам свим породицама да им ускоро доделимо  и друго ауто седиште, а ово је још једна мера наше општине у циљу подршке повећању наталитета- истакла је Виолета Симић, председница општине

Општина Бела Црква, у оквиру акције подршке породицама са малом децом, обезбедила је 130 ауто седишта за све бебе рођене у 2020. години. Оваква акција се у општини Бела Црква спроводи по први пут, али сигурно не и последњи.

Ауто седишта су купљена  средствима  од прекршајних казни која се сливају у буџет Општине, а на основу одлуке Савета за безбедност саобраћаја општине Бела Црква.

„ Сматрамо да ова донација значи нашим мештанима, с обзиром на ковид пандемију и на целокупну материјалну ситуацију. Надам се да ће ова акција постати традиционална, пре свега,  због безбедности наших малишана. Пожелела сам свим породицама да им ускоро доделимо  и друго ауто седиште, а ово је још једна мера наше општине у циљу подршке повећању наталитета”- истакла је Виолета Симић, председница општине.

Због ситуације са ковид пандемијом, подела ауто седишта извршена је уз све мере опреза, тако да су родитељи долазали у мањим групама. Из локалне самоуправе поручују да ће ауто седишта добити сва деца са територије општине Бела Црква рођена 2020. године, а да ће у сеоским срединама подела  бити обављена посредством месних заједница.

Иначе, ова корисна акција је наишла  на изузетно добар пријем код родитеља који су истакли да им донација седишта веома значи у уштеди кућног буџета, јер куповина ауто седишта није мала ставка у кућном буџету.