ШАНСА КОЈУ... разговор министара Недимовића са винарима и пољопривредницима Гудурице

Гудурица

Министар Бранислав Недимовић у посети винарији „Недин“

ВИНСКИМ ПУТЕМ ДО ГУДУРИЦЕ, ПА…

• Гудурица је веома значајно место за Вршац када је у питању вино и вински туризам
• Желимо да развијемо овај крај и на тај начин туристичку понуду Вршца учинимо још атрактивнијом –истакла је Драгана Митровић, градоначелница Вршца

Министар пољопривреде Бранислав Недимовић посетио је данас Гудурицу и газдинство и винарију породице Недин, где је одржао и састанак са винарима и пољопривреницима из овог краја. Министра су у Гудурици, осим домаћина, дочекали и градоначелница Вршца Драгана Митровић и заменик градоначелнице Дејан Сантрач.
„Гудурица је веома значајно место за Вршац када је у питању вино и вински туризам. Желимо да развијемо овај крај и на тај начин туристичку понуду Вршца учинимо још атрактивнијом. Данашња посета министра Недимовића газдинству Недин, где су се окупили и остали винари из Гудурице, веома је значајна. То је била добра прилика да пољопривредници поставе питања у вези са субвенцијама, али и свим осталим давањима које је Влада Републике Србије припремила за област пољопривреде.

Иначе, Град Вршац посебно развија стратегију развоја вина и виноградарства, не само као пољопривредне гране већ и због развоја туризма нашег града. Осим тога, Град Вршац је покренуо иницијативу пред свим надлежним институцијама за решавање имовинско – правних односа у вези са старим гудуричким подрумима. Они су једна од атракција Гудурице и винског туризма и ово је важан корак како бисмо даље могли да развијамо ову област“, истакла је градоначелница Вршца Драгана Митровић.
Посетом министра Недимовића задовољан је и домаћин данашњег састанка, који је одржан у породичној винарији „Недин“
„ Драго нам је што нас је министар посетио и то је доказ да неко мисли и на нас у малим и забаченим местима. Наша винарија била је једна од првих регистрованих по новом закону и годинама уназад смо користили разне субвенције, а предност је што можемо да конкуришемо и на покрајинским и на републичким конкурсима. Виноградарство изискује стална улагања, готово сваке године, па нам је свака субвенција и помоћ значајна“, истакао је домаћин Јосиф Недин, власник винарије „Недин“.