(Фото: Јана Станисављевић)

Панчево

Представа „На литици“ на Малој сцени Културног центра

ПРИЧА СА ЛИТИЦЕ ЖИВОТА

• Драма је настала по истинитој причи о двоје младих који траже смисао живота, а како и да ли ће га наћи…

У Културном центру Панчева, 8. маја, од 19,30 сати, на Малој сцени, премијерно ће бити одиграна представа „На литици“ у режији Зорана Зарубице.

Настала по комаду „Норвешка данас“, швајцарског писца Игора Бауерсиме, „На литици“ је егзистенцијалистичка романтична драма о двоје младих који траже смисао живота, настала по истинитој причи.

У представи играју Маја Шуша и Никола Павловић. Костимографкиња је Суна Кажић, ауторке сценографског решења, визуелног идентитета и анимација Милица Милосављевић и Бојана Ристић. Музику потписују Лука Рацић и Зоран Зарубица, а дизајн светла Аљоша Дакић.

Након премијере у Панчеву, уследиће премијерно извођење у Београду, 9. маја, од 20 сати, у Дорћол плацу, на програму Рефлектор театра. А до краја ове позоришне сезоне, представа ће гостовати у Лесковцу, Врању, Бујановцу, Крагујевцу, Лазаревцу и Краљеву.

Турнеја ове представе, у организацији удружења “Буди” из Панчева, подржана је од стране Владе Швајцарске, у оквиру првог позива за реализацију културних и уметничких пројеката и партнерских пројеката програма Култура за демократију.

Програм Култура за демократију подржава независну културну сцену у Србији тако што, користећи културу и уметност, подстиче критичко и креативно размишљање о друштвеним темама од важности за локалне заједнице. Такође, подстиче сарадњу актера на независној културној сцени, креирајући простор за промоцију плуралистичких вредности и интеркултуралног дијалога у Србији.

(Фото: Јана Станисављевић)