ТРАДИЦИЈА ЈЕ ТРАДИЦИЈА... жене у румунској народној ношњи

Николинци

Одржана традиционална „Пилићијада“, по 13. пут

А СВЕ У ЧАСТ СВЕТОГ ГЕОРГИЈА

Најукуснији пилећи гулаш, по оцени стручног жирија, направили су „Пецароши“ из Барица

Уз логистичку подршку Центра за културу општине Алибунар, у Николинцима је по 13. пут одржана традиционална „Пилићијада“, манифестација којом се на оригиналан начин, са пуно разноврсних садржаја, обележава Свети Георгије, сеоска слава овог места.

Манифестација је почела такмичењем у справљању пилећег гулаша, а садржајни кулинарски посао 19 екипа пратио је још садржајнији културно-уметнички програм, који је још једном потврдио све вредности румунске културе и традиције на овом плану.

Учеснике и госте, отварајући манифестацију, поздравио је Мирчеа Даља, председник Савета Месне заједнице Николинци.

Уз културно-уметнички програм, одржано је и такмичење у малом фудбалиу и гађању глинених голубова, а својеврстан допринос дало је и сеоско Удружење жена, својом изложбом румунских народних ношњи у просторијама Дома културе, изложбом која је још једном потврдила велику разноврсност и богатство садржаја народних ношњи.

Мада то није било најважније, ево и ко су били најуспешнији мајстори у справљању пилећег гулаша. Домаћине је изненадила екипа „Пецароши“ из Барица, који су, по оцени жирија, направили најукуснији гулаш, док су екипе из Николинаца „Моца Транс“ и „Козари“ освојиле друго и треће место.

Пројекат „Алибунар данас – оно што остаје и сутра“ суфинансира Општина Алибунар.
Ставови изнети у у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.