ДЕЦА ЗНАЈУ ШТА... на задовољство и Милоша Маркова и Катарине Николић Ралић

Опово

Поводом „Дечје недеље“ одржано десет креативних радионица у све четири општинске школе

ДОДАТНИ УКРАС УКРАСУ ОПШТИНЕ

• Оваква врста едукације је изузетно значајна за наше најмлађе суграђане – истакао је Милош Марков, председник општине, изражавајући задовољство начином организације „Дечје недеље“ од стране Општинске народне библиотеке Опово

Традиционална манифестација посвећена деци и њиховом правилном развоју, „Дечја недеља“, која је ове године у Србији протекла под слоганом „Велико срце деце Србије“, у општини Опово прошла је у креативном дружењу деце у свим сеоским школама, у Опову, Сефкерину, Баранди и Сакулама.

Кроз шест ликовних и четири музичке радионице, у организацији Општинске народне библиотеке Опово, кроз сарадњу са наставницима основних школа, радило се на промоцији оних вредности које подстичу креативност и воде до препознавања потенцијала и склоности деце, узраста од 7 до 11 година.

Шест ликовних радионица водиле су примењене уметнице Олга Рељић и Јована Угринов, а у њима су учествовала деца од 3. до 5. разреда, а четири музичке радионице, са децом од првог и другог разреда, виолончелистиња Душка Обрадовић и пијаниста Стефан Келер.

И ликовне и музичке радионице имале су за циљ упознавање деце са основним, почетним, елементима аутентичног и аутохтоног приступа уметничким вредностима, као и анимирање потенцијалних склоности деце у њиховом даљем развоју.

Са активностима у оквиру ликовне радионице у Опову, у ОШ „Доситеј Обрадовић“, упознали су се и Милош Марков, председник општине, и Катарина Николић Ралић, директорка Општинске народне бибиотеке.

Изражавајући задовољство оним што је видео и чињеницом да се радионице обављају у сва четири насељена места у општини, Милош Марков је истакао да је оваква врста едукације изузетно значајна за наше најмлађе суграђане, као и да Општинска народна библиотека „ужива велико поверење тако да је и подршка од стране локалне самоуправе континуирана, што се види из бројних пројеката који су се последњих година реализовали“..

Последња креативна радионица одржана је у природи, 7. октобра, у парку испред Галерије „Јован Поповић“, а учесници радионице дружили су се учећи се сликању на штафелају.

(Фото: Глас Опова)

Медијски пројекат „Општина Опово – један путоказ за четири насељена места“ суфинансира Општина Опово.
Ставови изнети у медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.