ПОУЧНО... и тако у свих 10 места у општини Алибунар

Општина Алибунар

Дечја недеља“ успешно завршена у друштву са „Астериксом и Клеопатром“

ПРИЈАТЕЉСТВО И ДОБРОТА УВЕК ПОБЕЂУЈУ

• Популарна дечја представа, за четири дана, обишла је сва насељена места у општини Алибунар, на задовољство деце, али и њихових родитеља

У току протекле недеље, почев од уторка, 3. октобра, завршно са петком, 6. октобра, трајала је традиционална манифестација „Дечја недеља“ у општини Алибунар, коју је организовао Центар за културу општине Алибунар, уз подршку Општине Алибунар.

Четвртог, последњег дана ове популарне манифестације посвећени деци, у петак, 6. октобра, одржане су још две бесплатне позоришне представа „Астерикс и Клеопатра“, и то у Јаношику и Банатском Карловцу, чиме је завршено играње ове представе у свим насељима општине Алибунар.

У сарадњи са свим основним школама и Предшколском установом „Полетарац“ у домовима културе Центра за културу општине Алибунар, као и салама основних школа, заједно са својим учитељима и васпитачима, више од хиљаду малишана из десет насеља, деца школског и предшколског узраста имала су током протекле недеље прилку да у свом месту одгледају ову представу.

Пуни утисака након представе препричавали су Астериксове авантуре из представе, а сваку представу наградили искреним дечијим аплаузом.

Представа није само комична већ и поучна, и кроз интеракцију научила нас је да само другарство и храброст побеђују све препреке које нам се налазе на путу.

Учи нас да будемо храбри попут Астерикса, који у борби против Цезара за Клеопатру и њен народ, има своје другаре Гале и чаробњака и иако су слабији бројно од Римљана, веровали су у себе и победили, зато што храброст, пријатељство и доброта увек побеђују“, истиче се у саопштењу Центра за културу општине Алибунар, организатора „Дечје недеље“, и те како корисне дечје манифестације.

Медијски пројекат „Општина Алибунар – много је раскрсница, али један је путоказ“ суфинансира Општина Алибунар.
Ставови изнети у медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио
средства.