МИНИСТАР... пример компаније у којој су задовољни и послодавци и радници

Панчево

Министар Зоран Ђорђевић и амбасадор Норвешке у Београду у посети компанији  „Техномаркет“ д.о.о.

ПРАВИ ПРИМЕР ДРУШТВЕНО ОДГОВОРНЕ КОМПАНИЈЕ

• Желимо да стимулишемо остале послодавце да послују на исти начин као „Техномаркет“, истакао  је министар Ђорђевић

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, заједно са амбасадором Краљевине Норвешке Арне Санес Бјорнстадом, в.д. директора Инспектората за рад Стеваном Ђуровићем, начелницом Јужнобанатског управног округа Данијелом Лончар и градоначелником Панчева Сашом Павловим, обишао је погон производње и пословну зграду фирме „Техномаркет“ у Панчеву и изјавио да је она друштвено одговорна компанија која представља прави пример функционисања у којој су једнако задовољни и послодавци и радници, саопштава  прес служба Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

„Желимо да стимулишемо остале послодавце да послују на исти начин као „Техномаркет“. Република Србија мора да има више компанија које послују у белој зони и које су као такве конкуренте на тржишту рада“, рекао је Ђорђевић.

Према речима министра, Влада Србије поштује овакав начин пословања и позива мала и средња предузећа, а од ове године и почетнике, да се преко Фонда за развој Србије обрате Влади која ће у складу са могућностима помоћи у њиховом даљем развоју и бољем пословању.

„Пројекат “Реци НЕ раду на црно“, који смо покренули уз помоћ Краљевине Норвешке и уз лично ангажовање амбасадора Бјорнстада, којем смо као држава веома захвални, већ даје прве позитивне резултате. Грађани схватају коју корист имају они, али и држава од спречавања рада на црно и преко активиране бесплатне линије пријављују оне послодавце који не раде у складу са законом, што је и циљ медијске кампање која се спроводи у оквиру овог пројекта“, истакао је Ђорђевић и честитао свим радницима предстојећи Међународни празник рада и поручио да ће Влада Србије и даље бринути о запосленима и њиховој безбедности, а послодавцима обезбедити боље услове рада.

ДИРЕКТОР… да радници буду задовољни и да остану да раде у Србији

Амбасадор Краљевине Норвешке Арне Санес Бјорнстад рекао је да је веома захвалан што је посетио компанију „Техномаркет“ и додао да она представља пример другим компанијама,  као и потенцијалним инвеститорима, јер има одличан однос према радницима и високи квалитет производње.

„Норвешка је изградила своје богатство једним делом јер поштује права радника. Имамо одличну сарадњу између послодаваца, радника и државе и најважније је да постоје јасна правила која се поштују. Сматрамо да је Србија, пратећи наш пример пословања, на добром путу ка Европској унији“, истакао је Бјорнстад.

Директор „Техномаркета“ Мирољуб Кршанин истакао је да његова компанија води рачуна о сваком раднику посебно и пружа им шансе за напредак.

„Бринемо пре свега о безбедности својих радника, као и њиховим породицама. Желимо да радници буду задовољни и да остану да раде у Србији јер на тај начин ћемо изградити успешну државу“, рекао је Кршанин.

Компанија „Техномаркет“, у којој је запослено 78 радника, бави се производњом металних конструкција и њихових делова и своје производе – алуминијумске профиле за грађевинарство извози у више земаља: Норвешка (за компанију ASTRUP у Ослу)  САД, Хрватска, Албанија и др.

У периоду од 2016 – 2018. год. није било тежих, тешких и смртних повреда на раду, притужби на повреде права из радних односа и безбедности и здравља на раду, нити је било рада “на црно“, саопштила је прес служба Министарства.

Пројекат “Панчево – локална самоуправа у форми самоуправе грађана” су/финансирао Град Панчево