А ОД ПОКРАЈИНЕ... са свечане седнице потписивања и доделе уговора

Опово

Потписани значајни уговори Општине са Покрајинском владом

НА КОНКУРСУ „ПРОШЛА“ ЧАК ТРИ ПРОЈЕКТА

• Покрајинска влада ће суфинансирати изградњу атарских путева у општини, завршетак комасације у Баранди и пројекат модернизације локалне инфраструктуре

Протеклог петка, 23. априла, председник Покрајинске Владе Игор Мировић уручио је представницима локалних самоуправа из целе Војводине уговоре о суфинанирању бројних пројекта у области водопривреде, пољопривреде и локалног развоја, чија је укупна вреност 773 милиона динара.

На овим конкурсима Општина Опово је „прошла“ са  три пројекта, тако да ће Покрајинска влада суфинансирати уређење атарских путева, завршетак комасације у Баранди и израду пројектно – техничке документације у циљу модернизације локалне инфраструктуре.

Председник општине Милош Марков је изразио задовољство што Покрајинска влада препознаје Општину Опово као доброг партнера, а уједно се захвалио и свом пројектном тиму који је стручно и квалитетно припремио пројекте за конкурсе.

-Општина Опово потписала три уговора код два различита секретаријата и морам да кажем да сам изузетно задовољан и поносан радом стручних служби Општине Опово, што смо успели да нам оволики број пројеката буде одобрен, као и Покрајинској влади што препознаје и подржава Општину Опово, као једну малу општину којој је потребна помоћ виших нивоа власти. Подржани смо код два конкурса Секретаријата за пољопривреду, у питању су конкурси за санацију и изградњу атарских путева, као и конкурс за завршетак поступка на комасацији у Баранди, тако да рачунамо да ћемо ове године завршити комасацију у Баранди, као последње катастарске општине на територији наше локалне самоуправе. Такође, пројекат који нам је у некој перспективи јако интересантан и којим ћемо се бавити у наредном периоду јесте израда пројектно – техничке документације за пешачко – бициклистичку стазу Опово – Баранда где планирамо да пројектом дефинишемо соларну расвету као један иновативни приступ мобилијара на тој пешачко – бициклистичкој стази и наставимо да додатно унапређујемо нашу локалну самоуправу, како општом инфраструктуром, тако и неком енергетском ефиксношћу, односно заштитом животне средине – изјавио је Милош Марков након преузимања уговора.

(Фото: ПВ)

Пројекат „Општина Опово – будућност која се огледа у огледалу времена садашњег“ суфинансира Општина Опово.
Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.