ПОТПИС ПА... Александар Стевановић, градоначелник Панчева (десно)

Панчево

Потписани  уговори са Покрајинском владом о суфинанирању два пројекта

ЗА ДВА ПРОЈЕКТА – 25 МИЛИОНА

• Покрајина ће Граду Панчеву помоћи у суфинасирању пројеката сређивања водних објеката у јавној својини и објектата фекалне канализације, као  и уређење атарских путева и отресишта

Градоначелник Панчева Александар Стевановић присуствовао је, у петак, 23. априла,  свечаном уручењу Уговора о додели бесповратних средстава за суфинансирање изградње, санације, реконструкције и израде техничке документације водних објеката у јавној својини и објеката фекалне канализације и Уговора за суфинансирање уређења атарских путева и отресишта, у Влади АП Војводине.

Од укупно 773 милиона динара за суфинансирање пројеката из овласти пољопривреде, водопивреде, и развоја локлане инфраструктуре, које је Покрајинска влада определила локланиим самоуправама у Војводини, Панчево је за реализацију два пројекта добило преко 25 милиона динара.

Граду Панчеву  одобрена су средства, у износу од 6 милиона динара, за изградњу, санацију и реконструкцију водних објеката у јавној својини у складу са пријавом града за реализацију пројекта „Изградња водоводне мреже у насељу Кудељарски насип – 3.фаза“. За овај пројекат град је определио сопствена средства у износу од 6.993.428  динара.

Сем тога,  Панчевцима су одобрена и средства у износу од 19.934.278,40 динара за уређење атарских путева и отресишта, за које је Град определио износ од 29.901.417,60 из сопствених средстава.

Уручењу уговора присуствовали су и Чедомир Божић, покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство и Александар Софић, покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу.