ЈЕДАН ПО ЈЕДАН... Александар Стевановић и Јован Воркапић након потписивања уговора

Панчево

Потписан уговор о преносу дела својине  Републике Србије на Град Панчево

СВЕ  ОВО  САМО ЈЕ ПОЧЕТАК, СЛЕДИ…

• На Град Панчево пренето је право својине на део земљишта неопходног за изградњу саобраћајнице у Северној пословној зони
• Настављамо да убрзано развијамо наш град, најавио је градоначелник Стевановић

Александар Стевановић, градоначелник Панчева и Јован Воркапић, директор Републичке дирекције за имовину Републике Србије, потписали су у среду, 3. марта 2020. године у Градској управи града Панчева уговор о преносу права својине над парцелом у Северној индустријској зони са Републике Србије на Град Панчево.

Јован Воркапић, директор Републичке дирекције за имовину Републике Србије, честитао је градоначелнику Панчева на овом уговору и пожелео му све најбоље:

– Започели смо 2019. године када је Влада Републике Србије донела одлуку да пројекат изградње фабрике „Бросе“ прогласи од пројектног значаја за Републику Србију. Те 2019. године у новембру месецу смо пренели као Република земљиште, близу 22 хектара на „Бросе“, како би они започели са изградњом своје фабрике. Ово је сада завршница читаве приче тиме што смо пренели на Град Панчево оно што им је потребно за изградњу саобраћајнице. Без града Панчева и градоначелника Александра Стевановића свакако да овако брзо не бисмо могли да изведемо читав процес. Ови процеси уобичајено трају по шест, седам месеци, а ми смо га завршили за једно месец дана и рекао бих да је град Панчево пример добре локалне самоуправе. Такође, градоначелник и ја смо неформално разговарали, али дефинитвно знамо да ће и у зони „Север“, која се налази на том истом простору, бити још инвестиција сличним овим.

Градоначелник Стевановић изразио је велику захвалност на сарадњи Јовану Воркапићу и истакао велики значај овог уговора за даљи развој Панчева:

– Ми смо данас потписали уговор између града Панчева и Републичке дирекције за имовину Републике Србије о преносу у својину града Панчева једне парцеле, која се налази у склопу северне индустријске зоне, а која је од непроцењивог значаја за град Панчево, с обзиром на то да ће на тој парцели бити изграђена последња деоница улице 7. нова. То ће бити деоница на којој ће инвеститор, који је већ присутан у нашем граду и који ће у наредних неколико месеци покренути свој производни погон, добити саобраћајни прикључак и на тај начин пустити комплетну фабрику у рад. На претходној седници Скупштине града Панчева усвојена је одлука о кредитном задужењу, где се између осталог налазе и средства која ћемо употребити за изградњу ове саобраћајнице. Јако је битно и важно што је господин Воркапић данас са нама, јер ми овим чином доказујемо да је ефикасност у раду различитих нивоа власти јако битна за развој целе Републике Србије. Ми смо, након само седам дана од одлуке да се кредитно задужимо и градимо ту улицу, имали одмах реакцију и Владе Републике Србије и Републичке дирекције за имовину и добили парцелу на којој ћемо наставити да развијамо наш град. Настављамо да радимо на томе да развијамо наш град, јер смо том одлуком о кредитном задуживању ми одлучили да град иде у велике капиталне инвестиције, а ту пре свега мислим на реконструкцију и рехабилитацију Тамишког кеја, као једне од највећих капиталних инвестиција коју ћемо радити ове године. Поред тога настављамо са доградњом и изградњом централног градског језгра, како би га после више деценија довели у стање какво Панчево заслужује. Такође, ми смо пре десетак дана потписали и уговор са Управом за капитална улагања АП Војводине и ми ћемо у најкраћем временском периоду кренути са реализацијом велике јавне набавке за један од највећих инфраструктурних пројеката у овој години, а то је реконструкција Улице Цара Лазара, у којој није рађено ништа од момента када је изграђена, а то је било пре четири деценије. Улица Цара Лазара ће у наредне две године бити потпуно реконструисана и то ће бити једна од најлепших улица у Панчеву. Све ово је плод одличне сарадње града Панчева са свим државним институцијама, уз пре свега јако велику подршку председника Александра Вучића свему овоме што ми радимо овде у граду, али и такође великом подршком Владе Републике Србије, Покрајинске владе и ево данас видимо и Републичке дирекције за имовину и господина Јована Воркапића, напоменуо је градоначелник Стевановић.

(Према: Градски сајт)