ПРЕДСЕДНИЦА ЈЕ ТУ... ако треба да се мало погура и да све буде готово у року

Ковин

Председница општине обишла радове на две локације у Ковину

А КАД СВЕ БУДЕ ГОТОВО, БИЋЕ ТО…

• Један део посла биће завршен ових дана, а други најкасније до краја пролећа

Сања Петровић, председница Општине Ковин, у друштву са Љубомиром Ђорђевићем, руководиоцем Одељења за урбанизам и стамбено-комуналне послове, обишла је две трасе у Ковину на којима се увелико изводе радови значајни за становнике тих делова града.

Председница је најпре обишла радове у Улици Петра Драпшина, у насељу Клек, где се асфалтира део  пута у дужини од 1,1 километара, а ширине 3 метра – крак од мостића,  до Прихватилишта за напуштене животиње (азила).

Како је у разговору са извођачима посла  речено, посао би требало да буде завршен до почетка наредне недеље. За ове радове из буџета Општине одвојено је нешто више од 7,6 милиона динара (рачунајући и ПДВ). За суграђане који тамо живе, то је много више од поменуте цифре – значи боље услове за живот породица и чињеницу да су и суграђани који станују на рубовима насеља заслужили да имају безбеднији пут до својих кућа.

Председница је потом обишла и локацију у Улици Браће Стефановић – у делу испред улаза на игралиште ОФК „Колонија“, где се изводе радови на формирању пешачке зоне у Другој месној заједници. И ови радови ће завршени током пролећа, а када све буде завршено, биће то леп простор са реквизитима за децу, клупама за одмор, зеленилом… Пешачка зона обухватиће поменути простор од Болничке, до спајања са Улицом Ратка Павловића. За уређење ове локације, које ће бити изведено у две фазе,  из локалног буџета издвојено је  укупно више од 5,3 милиона динара, а за становнике овог дела Ковина биће то идеалан додатни простор за дружење и рекреацију, без саобраћаја.

(Према: Општ. сајт)