ЈЕДАН ОД КОРАКА... следе бројни други, а све у циљу што зеленијег Панчева

Панчево – Војловица

Првог дана пролећа посађено 500 стабала трешања дуж три војловачке улице

ТРЕШЊЕ, НИЈЕ ТО СЛУЧАЈНО!

• Трешње су симбол лепоте, среће и живота, каже Катарина Бањаи, градска већница
• Ово је само једна од акција, настављамо даље, истиче Маја Витман, градска менаџерка

Акција озелењавања Града Панчева није новина за овај град. Она се спроводи сваке године, па је тако и ове године, упркос пандемији,  посађено на хиљаде разних врста садница, и то у свим деловима града. Највеће заслуге, сем руководству Града, припадају и ЈКП „Зеленило“ , чији су радници акцију озелењавања Панчева започели још у фебруару, да би данашњом акцијом у Војловици, на најпримеренији начин, био обележен и први дан пролећа.

Данашњим озелењавањем ускоро ће живнути делови три улице н Војловици, Јаношикова, Светозара Марковића и Петефи Шандора. Посађено је 500 стабала трешања, у заједничкој акцији МЗ Војловица и ЈКП „Зеленило“, а у присуству Маје Витман, градске менаџерке, Катарине Бањаи, чланице Градског већа, Иване Росић, председнице Савета за родну равноправност и словачког свештеника Бранислава Кулика.

На питање, зашто трешња, одговорила је већница Катарина Бањаи, речима да је трешња симбол лепоте, среће и живота, док је Маја Витман подсетила и на прошлогодишња улагања у сређивање ове месне заједнице и да ће се са улагањима наставити јер „неговање  мултикултуралности је од изузетног значаја, а Војловица, сем тога, одише духом војвођанске културе. што нас чини поносним.“

Иначе, ово је је само једна од акција садње дрвећа, и то у сарадњи са грађанима, становницима месних заједница, тако да озелењавање Панчева нема почетак и крај, то је трајна активност,  и нова стабла ће, поред оних већ посађених широм града,  већ ускоро осванути и у другим деловима Панчева.

ЈКП „Зеленило“, локална самоуправа и грађани, сви заслужују честитке, јер не треба сувише говорити о значају зелених површина, и хоризонталних и вертикалних, за Панчево.

(Фото: pancevo.rs)