Пландиште

После Ковачице, министар Бранислав Недимовић посетио и општину Пландиште

ТРЕБА МОТИВИСАТИ МЛАДЕ ДА ОСТАНУ НА ЗЕМЉИ

• Средстава у буџету има довољно, само поднесите ваљану документацију, поручио је министар недимовић пољопривредницима општине Пландиште

После Ковачице, Бранислав  Недимовић, министар  пољопривреде, шумарства и водопривреде у Влади Србије, посетио је и општину Пландиште, којом приликом је у друштву са председником Општине Пландиште Јованом Репцом, посетио пољопривредна газдинства „Биро Аграр“ у Јерменовцима, „Спремо“ у Великој Греди и „Хајдучицу“ а.д. у Хајдучици.

Настављајући посете успешним пољопривредним газдинствима у јужном Банату, министар Недимовић је и у разговору са пољопривредницима из општине Пландиште истакао да је буџет за пљопривреду и ове године повећан и да се Министарство, на чијем је он челу, максималмо труди да пољопривредницима олакша приступ свим фондовима, посебно ИПАРД фондовима, као и учешће на конкурсима. „Средстава у буџету има довољно, само треба поднети ваљану документацију“, нагласио је Недимовић.

Изражавајући задовољство посетом министра Недимовића, и то другом за три месеца, Јован Репац, председник општине, је истакао да то показује да „општина Пландиште има пољопривредни потенцијал“ и да то Влада Србије и Министарство пољопривреде препознају, „водећи рачуна и о малим општинама као што је наша“, казао је председник Репац, захваљујући министру Недимовићу на посетама пољопривредним газдинствима у општини Пландиште.

Министар Недимовић, завршавајући своју посету, подсетио је и на потребу да се млади задрже да остану у својој средини, да се баве пољопривредом, јер то је нешто што има перспективу, и да ће и Влада Србије у том смислу бити све присутнија својим подстицајним мерама.

(Фото: ТВ Панчево)

И.Б.

Пројекат „Општина Пландиште – локална самоуправа у функцији самоуправе грађана“ суфинансира Општина Пландиште.

Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.