А САД РАДОВИ... заједнички снимак Вршчана са „дародавцима“

Вршац

После конкурса Покрајинског секретаријата за образовање и..

„ПРОШЛЕ“ ДВЕ ОСНОВНЕ ШКОЛЕ

• За реновирање санитарних чворова и замену прозора на фискултурној сали, основне школе „Паја Јовановић“ и Олга Петров Радишић“ добиле од Покрајинске владе укупно 1.380.000 динара

После спроведеног Конкурса за финансирање и суфинансирање реконструкције, адаптације, санације, инвестиционо и текуће одржавање објеката основног и средњег образовања и васпитања на територији АП Војводине, вршачке основне школе „Паја Јовановић“ и „Олга Петров Радишић“ добиле су од Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице, укупно 1.380.000 динара.

Основна школа „Паја Јовановић“ добила је 1.070.000 динара за реновирање ученичких санитарних чворова, а Основна школа „Олга Петров Радишић“ – 310.000 динара за замену прозора на фискултурној сали. Остатак потребних средстава обезбедиће Град Вршац из сопственог буџета.

У име Града Вршца свечаности доделе уговора присуствовао је ресорни градски већник Мирослав Лепир, а у име школа Весна Брковић, директорка ОШ „Паја Јовановић“ и Маризел Кемпјан, директор ОШ „Олга Петров Радишић“.

Уговоре школама које су „прошле“ на конкурсу, уз пригодно обраћање и обећање да ће се  пракса помоћи школама и предшколским установама наставити , уручили су Игор Мировић, председник Покрајинске владе и Жолт Сакалаш, ресорни покрајински секретар.