БРЕНД... Александар Стевановић отвара 35. „Сланинијаду“

Качарево

После две године паузе, почела  „Сланинијада“, 35. по реду

ЧЕТИРИ ДАНА ЗА ГУРМАНЕ, АЛИ И…

• „Сланинијада“ је од великог значаја за Град Панчево, јер промовише развој предузетништва малих и средњих предузећа, домаћу кулинарску традицију и гастрономске обичаје овог краја, као и сеоски туризам – истакао је градоначелник Александар Стевановић

У Качареву је данас, 3. марта, почела „Сланинијада“, 35. по реду  традиционална привредно-туристичка манифестација, коју је отворио Александар Стевановић, градоначелник Панчева.

Поздрављајући све присутне излагаче, као и посетиоце ове изузетне привредно-туристичке  манифестације, градоначелник Стевановић је, између осталог, рекао и ово:

– „Сланинијада“ је бренд нашег града и Качарева, које се налази на мапи етно-туризма и на најбољи начин промовише гурманске специјалитете из нашег краја, који привлаче госте током читаве године, не само док траје ова лепа манифестација. „Сланинијада“ је од великог значаја за Град Панчево, јер промовише развој предузетништва малих и средњих предузећа, домаћу кулинарску традицију и гастрономске обичаје овог краја, као и сеоски туризам. Локална самоуправа ће увек подржавати овакве и сличне манифестације које се углавном одржавају у нашим насељеним местима – истакао је градоначелник Стевановић.

„Сланинијада“ је највећа привредно-туристичка манифестација у овом делу земље, а јединствена у свету по својој садржини. Управо због те своје специфичности од самог почетка изазива велико интересовање у целом свету, тако да је врло брзо попримила интернационални карактер.

Вредни организатори су изнели податак да је на „Сланинијади“ изложено око 100 тона сланине, 400 тона осталих производа, да учествује више од 300 излагача, као и да ову   изузетну манифестацију обиђе сваке године преко 100.000 посетилаца.

Гурмани, не пропустите јединствену прилику јер се  „Сланинијада“  завршава у недељу,  6. марта.