И ЗА КРАЈ... после појединачног труда и заједничка слика

Ковин

После две године паузе, одржана трећа „Сармијада“

СУНЦЕ ЈЕ ОБАСЈАЛО СУНЧИЦУ!

• У конкуренцији представница десет удружења жена, које су учествовале на „Сармијади“, прву награду освојила је Сунчица Атанацковић из УЖ „Дуга“ Баваниште

У организацији ковинског Удружења „Вредне руке жена Ковина“, у Ковину је, после двогодишње паузе због короне, одржана трећа по реду кулинарска манифестација, под називом који казује о чему је реч, а то је „Сармијада“.

У справљању сарме, једног од незаобилазних и традиционалних гурманских специјалитета овог подручја, протекле суботе, у просторијама Дома пензиоенра у Ковину, такмичиле су се представнице 10 удружења жена са подручја јужног Баната. Комисија, стручна неспорно, за избор најбоље припремљене сарме, што значи и најукусније за најпробирљивије гурмане, није имала нимало лак задатак. Али…

После темељног испробавања, две професорке Средње стручне Школе „Васа Пелагић“, са смера за куварство, Ивана Шалапур и Жељка Петровић, као и Драган Мандић Манда, доказани љубитељ сарме, за најбоље припремљену сарму прогласили су сарму коју је направила Сунчица Атанацковић, чланица Удружења жена „Дуга“ Баваниште. Друго место освојила је, такође, Бавништанка, Јадранка Сорић, чланица Удружења жена „Велико храбро срце“ из Малог Баваништа, док је трећу награду освојила Савка Максимовић из Удружења жена „Креатива С“ из Панчева.

Пошто су обављене и те формалности, следило је оно што су сви присутни с нестрпљењем очекивали: да се и сами увере у квалитет направљених сарми.

Судећи по њиховим реакцијама, баш су уживали, а како и не би, праве домаћице су то направиле, по рецепту које само оне знају, јер кулинарске тајне из њихове кухиње никад се не откривају до краја.

(Фото: ТОО Ковин)

Пројекат „Општина Ковин данас – оно што остаје и сутра“ суфинансира Општина Ковин.
Ставови изнети у оидржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.