Панчево

Посета проф. др Дарије Кисић Тепавчевић, министарке за рад, запошљавање…

ТАКО ЈЕ, ЗАЈЕДНО СТВАРАМО БУДУЋНОСТ

· Повод за посету министарке Кисић Тепавчевић био је посебан: донација специјалног комби возила за потребе 24 удружења особа са инвалидитетом у Јужнобанатском управном округу

 

Поводом уручења специјалног возила за превоз особа са инвалидитетом Друштву МНРО, Панчево је посетила проф. др Дарија Кисић Тепавчевић, министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања. С њом у друштву била је Биљана Барошевић, из Сектора за заштиту особа са инвалидитетом, као и Борјан Поповић, директор корпоративних комуникације „Мozart“ d.о.о. Београд, фирме која је донирала возило.

Борјан Поповић је уговор о донацији потписао са Сањом Бели, председницом Друштва МНРО. Оно што је још значајно је да ће ово специјално возило моћи да користе 24 удружења са територије Јужнобанатског управног округа.

Министарка др Дарија Кисић Тепавчевић је, захваљујући донатору на друштвено одговорном пословању, истакла да је министарство на чијем је челу, под слоганом „Србија без баријера“ покренуло бројне активности како би се рушиле једна по једна баријера, како би се свим грађанима обезбедила једнака приступачност у задовољавању њихових потреба.

Када смо пре више од годину дана сагледавали које су основне потребе, уочили смо да би управо набавка комби возила прилагођена особама са инвалидитетом побољшала њихов квалитет живота, рекла је др Кисић Тепавчевић, подсећајући да њено министарство подржава рад свих удружења која окупљају особе са инвалидитетом и да је за те свхе у овој години издвојило више од 27 милиона динара.

ФОРМА… Сања Бели и Борјан Поповић потписују уговор о донацији

Сања Бели, председница Друштва за МНРО, захваљујући се на донацији и истичући да је комби возило од изузетног значаја за сва удружења која окупљају инвалидна лица, рекла је и да су чланови удружења због недостатка возила време проводили углавном у својим просторијама.

Сада ћемо за следећу годину моћи да планирамо и неке активности које ће бити ван просторија удружења, јер је за наше кориснике то важно. Моћи ћемо да се лакше организујемо за одлазак на излете, за неке програмске активности као што су животне вештине, обилазак неких других места и других сродних удружења, казала је Сања Бели.

Пре потписивања уговора о донацији, у кабинету градоначелника Панчева, одржан је полусатни радни састанак, којем су поред министарке др Дарија Кисић Тепавчевић и њене сараднице Биљане Барошевић, присуствовали Александар Стевановић, градоначелник, Драгана Купрешанин, заменица градоначелника, Миленко Чучковић, члан Градског већа за рад, запошљавање и социјална питања, као и Марина Томан, начелница Јужнобанатског управног округа.

На крају посете, министарка Кисић Тепавчевић је у холу Градске управе обишла изложбу са радовима особа са инвалидитетом а која, не случајно, носи назив „Заједно стварамо будућност“.

Пројекат „Град Панчево – грађанин као кључни атер локалне самоуправе града“ су/финансирао Град Панчево