Београд

Конференција „Примери добре праксе и услуга социјалне заштите“

ВРШАЦ КАО ПРИМЕР ДОБРЕ ПРАКСЕ

• Град Вршац је пример добре праксе у пружању услуга социјалне заштите за осетљиве друштвене групе – истакла је Татјана Рајнис, представница ГИЗ-а

У организацији ГИЗ-а и Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, у Београду је одржана Конференција „Примери добре праксе и услуга социјалне заштите на локалном нивоу“.

Град Вршац су на Конференцији заступале Татјана Николић, покрајинска посланица, Маја Ристић Лажетић, чланица Градског већа за социјална политику и Мирјана Кнежевић, в. д. директора Центра за социјални рад у Вршцу.

Скуп је отворила Биљана Зекавица, помоћница министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, а  присуствовали су и представници Амбасаде Немачке, као и представници локалних самоуправа из 18 градова.

Татјана Рајнис, испред ГИЗ-а, истакла је град Вршац као пример добре праксе у пружању услуга социјалне заштите за осетљиве друштвене групе. Вршац је такође истакнут и као добар домаћин, јер се у септембру прошле године Peer to Peer  Конференција одржавала управо у Вршцу.

На конференцији су предствљени успешни примери и модели услуга социјалне заштите и најављене будуће обуке у овој области у циљу даљег унапређења и развијања услуга социјалне заштите и унапређења у   пружању помоћи и подршке онима којима је она најпотребнија.