КОНКРЕТНО... министарка проф. др Кисић Тепавчевић у разговору са Зораном Братић и Марином Томан

Алибунар

Посета министарке проф. др Дарије Кисић Тепавчевић општини Алибунар

ПОМОЋ ОНИМА КОЈИМА ЈЕ ОНА ПОТРЕБНА

• Kоје су заиста потребе на нивоу локалних самоуправа можемо најбоље да видимо уколико дођемо на лице места и зато смо данас у Алибунару, да видимо које су то потребе – напоменула је проф. др Кисић Тепавчевић

Проф. др Дарија Кисић Тепавчевић, министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, са својим сарадницама,  боравила  је протекле недеље у општини Алибунар, где је на  радном састанку  са Зораном Братић, председницом општине, разговарала о конкретној подршци  министарства, на чијем је челу,  унапређењу и развоју система услуга у области социјалне заштите у овој јужнобанатској општини.

Министарка Kисић Тепавчевић је истакла да је социјална заштита један од приоритета Владе Републике Србије и Министарства, на чијем је челу, што је потврђено и трансфером новца, који ће бити намењен развоју услуга социјалне заштите у локалним самоуправама, а за које сврхе је ове године издвојено 556 милиона динара. Тим трансферима је ове године обухваћено пет општина са територије Јужног Баната, којима је опредељено више од 15 милиона динара.

„Kоје су заиста потребе на нивоу локалних самоуправа можемо најбоље да видимо уколико дођемо на лице места и зато смо данас у Алибунару, да видимо које су то потребе и које су то најосетљивије категорије становништва на подручју општина Јужнобанатског управног округа и да све наше активности усмеримо према онима којима је та помоћ најпотребнија“, рекла је проф. др Kисић Тепавчевић, истичући као један од приоритета  и сређивање зграде Центра за дневни боравка деце и одраслих лица.

ТО СЕ ЗОВЕ РОДНА… на челу свих центара за социјални рад у ЈБО налазе се жене

Приликом посете министарке проф. др Кисић Тепавчевић,  Општина Алибунар је  била и домаћин састанка директора свих центара за социјални рад са територије Јужнобанатског управног округа, на којем је  министарка  позвала локалне самоуправе да укажу на потребе у области социјалне заштите, како би министарство, на чијем је челу,  на најефикаснији начин усмерило средства у те сврхе.

Министарка је обишла и Општинско удружење пензионера и Општинско удружење инвалида рада у Алибунару, коме Сектор за заштиту особа са инвалидитетом пружа редовну финансијску подршку у циљу реализације инклузивних активности за особе са инвалидитетом, с обзиром да је подршка организацијама које окупљају особе са инвалидитетом и запошљавању ове групе грађана међу приоритетима овог министарства. На реализованом конкурсу обезбеђена су средства за финансирање 33 савеза, са 513 локалних организација у саставу.

„На територији Јужнобанатског управног округа постоје 24 удружења особа са инвалидитетом, за чији рад је Министарство током ове године издвојило нешто више од 5,5 милиона динара. За запошљавање особа са инвалидитетом ове године Министарство је издвојило 625 милиона динара. На подручју Јужнобанатског округа постоје 4 оваква предузећа, где више од 50 одсто запослених чине особе са инвалидитетом. За субвенције њихове зараде и побољшање услова рада, за ову годину издвојено је преко 23 милиона динара“, исатакла је министарка.

Министарка проф. др Дарија Кисић Тепавчевић није пропустила прилику да посети и вакцинални пункт Дома здравља „Алибунар“, и том приликом разговарала са др Миленком Ратковићем, в.д. директора те здравствене установе, као  и са присутним грађанима.

Састанцима са  министарком проф. др Кисић Тепавчевић,  присусуствовале су и др Стана Божовић, државна секретарка, Биљана Зекавица и Биљана Барошевић, помоћнице министарке, као  и Марина Томан, начелница Јужнобанатског управног округа.

(Фото: Опш. сајт)

Пројекат „Општина Алибунар – грађанин у функцији актера локалне самоуправе општине“ суфинансира Општина Алибунар.
Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове јединице локалне самоуправе која је доделила средства.