ЈЕДАН У НИЗУ... Душан Ћурчић (с наочарима) и реализација још једног еколошког пројекта

Пландиште

Финансијска подршка Покрајине за уклањање дивљих депонија

НЕМА СМЕЋА ГДЕ МУ МЕСТО НИЈЕ

• Ово је још један у низу пројеката чијом реализацијом директно радимо на очувању животне средине и унапређењу биолошког диверзитета – истакао је Душан Ћурчић, заменик председника Општине Пландиште

После подршке Ирене Вујовић, министарке заштите животне средине, која је посетила Пландиште и то баш ради увида у стање са дивљим депонијама у овој општини, стигла је и конкретна финансијска подршка Покрајине и њеног надлежног секретаријата, Покрајинског секретаријата за урбанизам и заштиту животне средине.

После спроведеног конкурса, Општина Пландиште је за реализацију пројекта уклањања дивљих депонија са локација где угрожавају животну средину, добила 500.000 динара, док ће остатак од 225.000 динара обезбедити Општина из свог буџета.

Уговор у Покрајинској влади, у име Општине Пландиште, потписао је Душан Ћурчић, заменик председника Општине Пландиште, који је након потписивања уговора, рекао:

Ово је још један у низу пројеката чијом реализацијом директно радимо на очувању животне средине и унапређењу биолошког диверзитета. Предвиђеним средствима, у складу са пројектом, предвиђено је уклањање сметлишта и дивљих депонија у насељима Барице, Марковићево, Велики Гај, Јерменовци и Банатски Соколац. Основни циљ реализације овог пројекта је, поред уклањања дивљих депоније, чишћења и уређења јавних зелених површина, уједно и смањење негативног утицаја на животну средину која настају неприкладним одлагањем отпада на местима која нису за то предвиђена” – истакао је Душан Ћурчић.

Пројекат „Општина Пландиште данас – оно што остаје и сутра“ суфинансира Општина Пландиште, а на основу Решења бр. 401-68/2022-II од 29. 4. 2022. године.
Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.