ФИЛМ О ПУПИНУ... има се шта и видети и научити

Идвор

Посета министарке др Јелене Беговић родном месту Михајла Идворског Пупина

УЗ ПОМОЋ ВЛАДЕ ДО НОВОГ ЛИЦА ИДВОРА

• Ова посета је велика част за Идвор и с њом се полако креће са плановима који ће заувек променити слику родног места великог Пупина – истако је Светислав Закић, директор идворског Дома културе

Министарка науке, иновација и технолошког развоја др Јелена Беговић и Вукашин Гроздић, државни секретар у овом министарству, обишли су Идвор. С њима у друштву били су и Иван Бошњак, државни секретар у Министарству за људска и мањинска права и Катарина Ковачевић, подсекретарка у Покрајинском секретаријату за високо образовање.

Госте из Владе Србије и Покрајинске владе дочекао је Петар Вишњички, заменик председника Општине Ковачица, заједно са домаћином, Светиславом Закићем, директором Дома културе Михајло Пупин, и водичима Јеленом Калин и Љупком Моришан, које су и овом приликом биле задужене да представе родну кућу, стару школу и Народни дом, вредне заоставштине великог Михајла Идворског Пупина.

Приликом обиласка, разговарало се о плановима Владе Србије везаним за развој Идвора, а у складу са оним што је недавно наговестила премијерка Ана Брнабић, да ово место постане иновациони центар и место где ће млади моћи да се баве научним радом.

„Наша локална самоуправа изузетно цени подршку Владе, али и пажњу према напретку наше општине. Надамо се да ће ова посета резултирати још јачим партнерством између локалне самоуправе и ресорног министарства, те да ћемо заједно радити на унапређењу инфраструктуре, подстицању истраживања и развоја, као и стварању повољног окружења за иновативне пројекте – рекао је Петар Вишњички, заменик председника општине.

Светислав Закић, директор Дома културе, истакао је да је ова посета велика част за Идвор и да се полако креће са плановима који ће заувек променити слику родног места великог Пупина, чије име је од националног значаја што је препознала и Влада Републике Србије.

Министарка др Јелена Беговић имала је прилику да погледа и филм о животу једног од највећих српских научника, као и да се упозна са активностима Дома културе у области образовања младих кроз развој науке, односно, рад научног кампа. У име Министарство науке, иновација и технолошког развоја, министарка Беговић понудила је сву неопходну помоћ која је потребна за истраживање Пупиновог дела и његовог утицаја на науку и њен развој.

(Према: Фб страница Општине Ковачица)