У „Петници“ је свечано отворена 16. годишња конференција младих научника под називом „Корак у науку“

Корак у науку

Представници НИС-а на годишњој конференцији ИС „Петница“

ПОДРШКА ЈЕДНОМ ОД НАЈБОЉИХ СРПСКИХ БРЕНДОВА

• До сада је за рад „Петнице“ НИС обезбедио више од 100 милиона динара

У истраживачкој станици „Петница“ је 24. новембра свечано отворена 16. годишња конференција младих научника под називом „Корак у науку“, којој су присуствовали и представници НИС-а, као компаније која је вишегодишњи пријатељ и партнер ове важне научне институције.

Скуп је отворила Ана Брнабић, председница Владе Србије, а конференцији на којој се разматрају најважнији научни пројекти „Петнице“ присуствовали су и полазници Петнице, представници Владе Србије, научници и пријатељи Истраживачке станице.

Ана Брнабић је навела да Влада Србије може много да научи од Петничара, као и да је образовање приоритет Владе, јер је улагање у образовање улагање у будућност. Она је додала да Србија мора ићи од економије засноване на инвестицијама у економију засновану на знању и иновацијама.

Присутнима се у име НИС-а обратио Вадим Смирнов, заменик генералног директора и директор Функције за односе са јавношћу и комуникације: „Присуство на овом скупу за нас је велика част – јер бити део годишње конференције „Петнице“ значи да смо и у години коју ускоро испраћамо пружили подршку једном од најбољих српских брендова – науци. Ми у НИС-у сматрамо да је сарадња привредног сектора са образовним и научним институцијама најбоља комбинација за успех једног друштва, зато настојимо да пружимо подршку бројним пројектима из ових области. У том смислу, сарадња са „Петницом“ се са великим успехом одвија од 2009. године, постала је већ традиционална и на њу смо изузетно поносни.“

Директор „Петнице“ Вигор Мајић подсетио је да је „Петница“ основана пре 35 година и да је почела са радом у старој сеоској школи, без учила и научних инструмената. Он је додао да су данас презентовани пројекти продукт идеја младих средњошколаца.

„Започети посао довели сте до краја. То је важна и велика ствар“, нагласио је Мајић. Као друштвено одговорна компанија НИС улаже у развој заједнице у којој послује. Сарадња са „Петницом“ један је у низу пројеката којим НИС подржава научне и образовне институције, унапређење инфраструктуре у образовању, као и развој младих талената. Подршку „Петници“, једној од најзначајних домаћих и регионалних институција за промоцију науке међу младима, НИС пружа од 2009. године. До сада је за рад „Петнице“ НИС обезбедио више од 100 милиона динара. Поред тога, стручњаци НИС-а учествују као предавачи на семинарима који се организују у „Петници“.

Улагања у научно-образовне пројекте и институције остаће и убудуће један од стратешких праваца друштвено одговорних пројеката компаније.