НАЈВАЖНИЈИ ЈЕ ИНТЕРЕС ГРАЂАНА... Предраг Белић и представници НИС-а

Алибунар

Радни састанак председника Општине са представницима НИС-а

НАСТАВАК УСПЕШНЕ САРАДЊЕ

• Пројекат „3Д сеизмика Јужни Банат“ биће реализован до априла 2018. године

Председник Општине Алибунар Предраг Белић и његови сарадници састали су се са делегацијом компаније „НИС“ поводом нове етапе сеизмичких испитивања на територији ове општине.

У склопу истраживања нафте и гаса, представници компаније НИС презентовали су пројекат „3Д сеизмика Јужни Банат“, којим започињу геофизичка истраживања на подручју општине Алибунар, конкретно у месним заједницама Владимировац и Селеуш.

„Желим овом прилком да изразим искрено задовољство поводом новог почетка сарадње и пројектних радова које спроводите. Посматрајући претходна искустава у којима сте као одговорна компанија испоштовали све договоре, оправдано верујем да ће и ова сарадња тећи у одличном правцу. Такође, очекујем да ће вам становници наше општине, у духу добрих домаћина, изаћи у сусрет да што брже и ефикасније обавите ваша истраживања на обострану корист, али и у корист шире друштвене заједнице“, истакао је Предраг Белић.

Пројектована 3Д сеизмичка испитивања имају за циљ проналажење нових лежишта нафте и гаса. Приликом састанка, представници обе стране су се сложили да је најважнији интерес грађани, те да се у местима у којима се изводе радови, мештани не осете ниједан проблем током реализације пројекта. Договор обе стране је да се на предстојећим састанцима, поред освртања на пресек стања тока пројекта, разговара и о могућностима за унапређење односа и  областима у којима једни другима поменуте стране могу бити од користи.

Планирано је да пројекат буде реализован у периоду од новембра 2017. до половине априла 2018. године, а у месним заједницама су отворени информативни пунктови где грађани могу да добију додатне информације о радовима, као и да доставе своје сугестије, сваког радног дана од 8 – 14 часова.